Emmaboda topp 7


7. Digitalism
Jag såg inte speciellt mycket av Digitalism. Jag har för mig att vi letade efter Hanna och Åke och råkade hamna där för att se några "låtar". Men av det jag såg var det precis som ett DJ-set-gig ska vara. Dragigt, tungt och en Daft Punk-låt.

6. We Have Band
WHB var egentligen mer coola än bra. Grymmaste sättningen jag sett, gitarrpads, livebas, stående Kele-trummis och marackas. Men sista två låtarna tokdansade jag dessutom. I höjd med att alkoholhalten steg.

5. Hoffmaestro & Chraa
Det spelar typ ingen roll. Hoffe är alltid topp 5. Det är ALLTID värt att se dem. Hutlöst bra liveband, så är det bara.

4. Crystal Castles
Det var trångt. Det var svettigt. Det var röjigt. Och det var hårt. Crystal Castles gör onekligen grym musik. Själva spelningen var som man kan tänka sig. Jag stod mest och dansade med Madde. Det räckte gott och väl.

3. Friendly Fires
Ännu ett fantastiskt liveband som jag bara inte kunde låta bli att dansa till.

2. Cut Copy
Albin tyckte som bekant (ja, ni vet) att Cut Copy sög på Arvika 08. När dom började spela tänkte jag typ "okej, kanske inte så bra liveband". OM jag ändrade mig. För det första. Sjukt coolt att öppna med största hitten. För det andra. Sjukt mäktigt att avsluta med Hearts on fire. Antagligen festivalens bästa låt. För det tredje. Sjuuuuukt imponerande att kunna plocka fram något som toppade Hearts on fire som extranummer. OMG!

1. French Horn Rebellion
Vad ska man säga? FHR var sådär helt jävla cp-galna som jag älskar. Saker som hände på den konserten:
  • En av de två hoppade från ca 3m höga monitorer inte bara ner på scenen, utan ner till området mellan publiken och scenen. Jag var säker på att han skulle dö.
  • Den andra killen spelade på ett horn lite när han kände för det. Han var tom duktig.
  • Någan av killarna blev dödad av att den andra slog ner honom med en synt.
  • Den dödade slutade bandet.
  • Den dödade kom tillbaka upp på scenen, fast han gick genom publiken först. När jag spelade lite på hans synt tyckte han att det blev lite mycket.
  • Någon av dem hängde i stången där alla strålkastare hänger. Säkert 5m upp i luften. Jag var säker på att han skulle dö då också.
  • Säkert sjukt mycket mer galet.
Och förutom allt detta så spelade de helt jävla sjukt bra musik.



Jag är för övrigt surast i världen över att vi inte hittade campet där FHR DJ:ade efteråt. Jävla Crystal Castles som skulle spela samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0