London

Imorgon åker jag och min tjej till London.



Väskan är redan packad.

3-1

Topp 4 killar i Sex and the city.

1. Steve
2. Big
3. Juden
4. Aidan

P&L-besökare...

Lite tips på artister som ni kan ta dit: Dead by april, linkin park, flo rida, madcon, crossfire, stromae, lmfao, daft punk, metric, la roux, loreen, coldplay, imogen heap, etype, september :)

 

Saxat från P&L-väggen. Kommentarer överflödiga.


Lineup

Här har vi säsongens hittils bästa lineup:



Synd att festivalen ligger i Kanada.

Ammunition EP



Och så har han gjort det igen...

Bandsläpp

Och där släppte Peace & Love bland annat Rise Against, precis som jag förutsåg för flera månader sedan.

Detta meningslösa band får sällskap av tre andra meningslösa band i Billy Idol, Simple Plan och ANCHOR.

Impressive får man säga. Hah.

UDA

När vi ändå är inne på Kent-spåret...



This is how we do it in Fkp.

...

NDBPM

Kent - När det blåser på månen (demo) by henke

Det finns så många anledningar till att detta skulle kunna vara det vackraste jag någonsin hört.

Inte mycket har varit detsamma efter att jag fick den skivan och lyssnade på framför allt den låten för sådär en 10-12 år sedan. Och så den här inspelningen. Sådär lät det när vi spelade in Skogens konung med en kass DV-kamera i en sunkig replokal för några år sedan.

Herregud.

Kritikern vaknar

I Gaffa kan man läsa en liten artikel om Mando Diao-ledarna Gustaf Norén och Björn Dixgårds nya projekt Caligola. Om man inte orkar läsa den kan jag sammanfatta den lite kort såhär:

Caligola är ett kollektiv (åh så fint!!!) bestående av bland andra Gustaf, Björn och The Salazar Brothers. I intervjun förklarar Gustaf att det är en befrielse att kunna göra musik utan att känna sig begränsad som de tidigare gjort i Mando Diao. Han säger också att sammarbetet med Salazars och resten av kollektivgänget smörjt ihop musiken till något mer än i Mando Diao, eftersom det kommit så många olika idéer och influenser från olika håll.

Detta i sig låter kanske ganska logiskt. Men.

För det första så är sammarbetet med Salazarsarna inget nytt. De producerade - som bekant - Mando Diaos senaste album som jag inte minns namnet på. Inför den skivan och skivan innan har Björn, och framför allt Gustaf, inte pratat annat om än hur skönt det är att kunna tänja på sina gränser och vidga sina musikaliska vyer, något de inte kunde göra under de första tre skivorna med Mando Diao. Då kände de sig fast i hur de skulle låta och vågade inte göra något oväntat. Det ska de dock ha vågat under deras två senaste skivor alltså.

Trots det påstås det att Caligola-projektet kom till för att de ville vidga sina musikaliska vyer och inte känna sig så begränsade i hur deras musik skulle låta. Mycket intressant.

För det andra, eller tredje eller var det blir, så låter ju tramset likadant ändå, oavsett producenter och kollektivister och släktkalasmedlemmar och allt vad det kan vara de rekryterar.

Vem kan med handen på hjärtat säga att Caligola är nyskapande?

Gordy



Som man älskar denna kille och detta band.

Glass



Hehe.

Radio Soulwax

Skulle musiken av någon anledning ta slut i Spotify-listan och hårddisken kraschat där hela musiksamlingen låg, och kanske alla cd-skivor och vinyl-skivor brunnit upp eller stulits av någon fattig Gaisare, eller varför inte om du skulle råka befinna dig på en fest där det helt enkelt saknas musik.

Då går man bara in på Radio Soulwax. Där tar musiken aldrig slut. Radio dygnet runt.

Hey girl, hey boy, 2Many DJs: Here we go!

Sailin' Across The Sea

Ullegulle - Sailing across the sea - Mix 1 2011 by Martin Larsson 2

Se där ja! Tyvärr gick det inte att ladda upp den senaste purfärska Mix 5, jag saknar tydligen rättigheter för vissa låtar där. Tur att jag har rättigheter till alla på debut-mixen då.

Och så blir jag stämd på 12 miljarder imorgon.

About a girl

Visst var dagens Hultsfred-släpp kanske inte det man hade allra högst upp på vilja-se-listan. Men jag är ändå superglad för Ronjas skull. Nu blev det förvisso inte kanske ännu mer legendariska bandana-Axl, men Slash duger gott som substitut. Det tycker iaf en Guns N'Roses-älskare som Ronja.

In the name of love

The Walkmen som släppte mer eller mindre fantastiska Lisbon 2010 har tydligen gjort klart sin nya platta. Det firar de med att göra ett mindre seriöst U2-cover-medley. Tyvärr kan man inte bädda in det, men det går utmärkt att lyssna på deras kombinerade blogg och hemsida.

Näst roligast är att producentet enligt uppgift ska ha spelat in utan bandets vetskap. Allra roligast är när de gång på gång kommer på sig med att spela låtarna i olika tonarter, bandmedlemmar emellan.

Hoppas skivan blev bra.

Life/Dreams

Oh my fucking god vilken fantastisk låt.

Life Slash Dreams

Världens näst bästa band at Hultsfred'12?

Ja, det ser faktiskt ut att kunna bli sanning. Lördagen den 16 juni arrangeras nån halvskum festival i Holland som bland annat bokat The Kooks och Madness. Men dessutom har de lagt beslag på ett av få Europa-datum i sommar för THE WOMBATS. Visst låter det lite för bra? Lägg då till att denne Holländske festival sammarbetar med FKP Scorpio! Ska inte ropa hej för tidigt, men visst fan finns det en relativt stor chans!


Knife Party till P&L?

Nu blir väl kidsen nöjda. Bokningen alla typiska P&L-besökare vill se kommer förmodligen också slå in inom de närmaste dagarna. Knife Party har nämligen bekräftats till storebrors-festivalen Hove i Norge, som går av stapeln samma helg.

Dessutom kommer, som jag tidigare sagt, förmodligen The Offspring släppas.

Min stora följdfråga blir:
HUR FAN KUNDE ETT GUDOMLIGT BAND SOM BLOC PARTY HAMNA PÅ DEN FESTIVALEN?

Dagens citat 2

"Varför får inte jag tycka om dem? JAG TYCKER OM DEM!"

Återigen, Ronja the yid!

Dagens citat

"Alltså min mus blir så äcklig efter ett tag"

Från min flickvän, humor på högsta nivån.

Skivleverans


The Vaccines till Hultsfred

Som rubriken lyder, NME-hypen från förra året kommer till Hultsfred. Detta inlägget tänker jag inte ödsla mer tid på då det riskerar publiceras efter Festivalryktens isf.

BOMB!

Detta inlägget kommer inte handla om pizza. Det handlar givetvis återigen om bandsläpp. Ett bombardemang-släpp om man får tro dem själva. Det handlar så klart om P&L.

Tre band syns mer än andra på festivalens facebooksida.

1. MUMFORD & SONS
Och folk har givetvis inte fattat att Hultan exklusivbokat dem.

2. ARCTIC MONKEYS
Som har sagt att de inte kommer göra några gig alls i Europa i sommar. Det löftet höll de iofs inte när Metallica offentliggjorde programmet för festivalen de arrangerar. Men att P&L skulle få en av två Eu-spelningar, nä.

3. COLDPLAY
Har för det första en Sverigespelning inbokad i slutet av sommaren, återigen på Sthlm Stadion. Och för det andra befinner sig bandet på en helt annan kontinent när superfesten i Dalarna slår upp portarna.

Nä. Det som kommer släppas är antingen Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters eller The Killers.

Och skulle jag mot all förmodan få se en bild på Thom Yorke, Johnny Greenwood och gänget imorgon när jag motvilligt tittar in på sidan, ja då är det bara ridå.

NU byter vi fokus. Från svart till vitt, från P&L till Hultsfred, som också lovat band. På onsdag.

Förutom Miles Kane (har själv bekräftat bokningen på sin site) känns The Hives Sverige-exklusivt vettigt. I övrigt har jag fan ingen jävla aning. Och som tur är spelar det ingen roll. Det kommer garanterat vara bra ändå, och skulle det inte vara bra finns det ju iaf lite tid till att dricka oel på campingen. Minst lika viktigt som bra band.

Önskningar

Det här med senaste veckornas bandsläpp förresten. Det har egentligen framför allt ett tydligt budskap: Önska inte band till Hultsfred.

Bloc Party till äckel-P&L, Death Cab till 14-Siesta och både Crystal Castles (som vi förvisso givetvis inte önskat till Hultsfred, inga repriser!!!) och Polarsets till rave-Emmabodis.

Vad blir det härnäst? Does it Offend You, Yeah? till Putte i Parken? Foals till Yran? Alex Metric till Summerburst? Radiohead till Sweden Rock?

Nä, från och med nu är vi tysta.

Polen

Med anledningen av gårdagens fantastiska bandsläpp till Emmaboda, innehållandes POLARSETS och dessutom Housse de Racket, slängde jag mig omedelbart på bokningssidan. Två biljetter rikare och förmodligen ett sommarjobb fattigare mår jag precis sådär lagom bra.

Dessutom verkar det finnas en stor chans att Polska Heineken Opener Festival får besök i sommar. För mindre än 900SEK får man alltså se både Bloc Party, Franz Ferdinand och Björk (plus massa andra), det är ju nästan löjligt.

Dessutom har jag en uppmaning till Hultsfred!



Boka Mew!

Blackbird x2

Man kan inte annat än älska omslaget till Blackbird Blackbirds senaste singel(?).


RSS 2.0