USE

The Resistance blir bara bättre och bättre.

Matthew är nog kanske för övrigt världens coolaste musiker.
Dessutom klär han sig sådär olidligt jävla assnyggt.





Why split these states when there can be only one?
United States of Eurasia!

Distgitarrdisco



Lokatt, Skara, Folkets Park
Lördag 3 oktober
Vinklad live

Introducing Palace Players

Vad gör jag nu för tiden?
  1. Jag fyndar på tradera. Jag har till exempel köpt: En svart kavaj från H&M, cirkus 200kr, en Daft Punk-skiva, typ 40kr, en brun eko-t-shirt, typ 50kr eller nåt, TINC-Capitalism stole my virginity vinylsingel, och senare idag ska jag vinna X&Y på LP.
  2. Jag skriver texter som jag efter hur mycket träning som helst ändå inte lyckas lära mig. Jag förstår inte hur svårt det ska vara att lära sig en jävla låttext? Som jag dessutom skrivit själv. Jag brukar iofs ha lättare för att lära mig andras texter: förmodligen är det jag som är dålig. Att texterna sällan blir speciellt bra kan man också nämna.
  3. Jag skriver låtar (inte texter då, utan låtar). Dom har jag lättare att komma ihåg och dom blir bättre. Vem bryr sig om text egentligen? (Fast det är inte meningslösa texter, dom handlar om något, det gör dom alltid)
  4. Jag repar dom nya låtarna och texterna med bandet. Låtarna blir hur bra som helst. Se Vinklad på lördag i Skara. Då kommer iaf tre nya låtar.
  5. Jag följer ett IFK som kommer få det väldigt svårt att hänga med i guldstriden.
  6. Jag dricker mycket öl. Ofta med Jocke. Han har äntligen betalat tillbaka sin öl-skuld.
  7. Jag jagar vinyler. Ofta med Ella. Hon har ingen skuld att betala tillbaka. Men hon har en LP-spelare. Där spelar jag mina skivor hyfsat ofta. Jag har också en, den är inte ikopplad, än.
  8. Jag lyssnar på bra musik, som vanligt. Mina top 3 just nu är Mew's (uttala det och du får ett annat band) senaste, Cribs senaste och The Resistance.
  9. Jag försöker lära mig att spela gitarr som mina idoler. Det går varken bra eller dåligt.
  10. Jag spelar alldeles för mycket dator.

Jag saknar alla männskor som flyttat iväg.
Jag älskar er, det vet ni väl..?

Rubrik

Idag är det match, förhoppningsvis vinst till de blåvita.

Är det bara jag som tycker att Winnerbäcks nya är åthelvete asdålig? Melody Club liksom? Och samma sångmelodier som han redan återvunnit 300 ggr?

Tacka vet jag Cribs nya.


Eller varför inte Eurasia, sia, sia, sia!

Hata GAIS

Jag tänker tillbringa kvällen med ett fyrpack Murphys, folkbärs (fast stout då), och vara lycklig över att inte se på Sveriges mest överskattade spelning.

Håkan är kalaskass!

Kelecaster

Jag har världens tuffaste intro på gång. Det kanske kommer i Skara, vem vet. Ikväll får vi se om det är lika tufft i praktiken.

Ignore the Ignorance

Idag kom The Resistance, jag har inte lyssnat på den än. Det var såndär digipack också, antar att det är mer miljövänligt än plast.

Imorgon, skulle jag gissa, kommer Franz's senaste på LP och nån Manic Street Preachers-skiva från 96. Jag tror att jag eventuellt äntligen/slutligen förstått grejen med lite äldre musik. Igår lyssnade jag på Specials, Morrissey och Clash nästan hela dagen.

Idag går det sämre. Senaste släppen av Mew och Cribs fyller högtalarna, Cribs-skivan borde jag verkligen ha köpt i Dublin.

Igår kollade jag och Ella på första Arn-filmen. Arn var stel. Mikael Nyqvist är en av mina favoriter, utan egentlig anledning.

Och på tal om Mikael så har uppföljaren till Män som hatar kvinnor premiär imorgon, antar att biljetterna är slut. Annars kanske det hade varit något.

På söndag är det Bajen hemma, det bör vi vinna? Sen ska jag och Ella förmodligen bege oss till Örebro, på onsdag nästa vecka, för bortamatchen mot laget med samma namn som staden plus SK. Det är sjukt spännande nu.

IFK i cupfinal efter gårdagens magnifika insats i Helsingborg, jag var inte där. Men de verkar ju ha klarat sig ändå.

Jag hatar AIK.

The Resistance

Den nya Muse är här. Inom tre dagar ska jag ha den fysiska skivan i min hand. 24 oktober ska jag få se världens bästa liveband.

Skivan är grym. Pampigaste jag hört på länge, den slår Viva la vida med förbundna ögon. Matthew spelar något mer piano än vanligt, på det typiska klassiska sättet som han alltid spelar på. Gitarr-riffen är färre och powerackorden fler. Låt nr 2, Resistance (bra att den inte riktigt heter samma som skivan), är en fet schlager-dänga. US of Eurasia andas Bohemian Rhapsody och de avslutande 3 spåren som ska vara nån slags symfoni som Matt skrivit under flera års tid (han har arrat hela jävla symfonin själv) är sjukt intressanta. Kanonfin avslutning på skivan.

Usch vad jag låter som en recensent. Hm, kort sagt: Köp The Resistance.


Jag börjar förresten fundera på att bara köpa mina skivor från och med nu. Eventuellt lyssna på Spotify då. Givetvis. Nedladdning är inte riktigt the grey. Dessutom är ju ljudkvaliteten sämst (Eh, spotify!). Sånt är viktigt. Därför köper man vinyler.



Fucking Dublin





9 songs

Inatt har jag skrivit massor musik. (Music for masses, haha). (dM-skiva). Vinklad kommer inom en inte alltför avlägsen period äga 4-5 nya låtar, och dom kommer vara så jävla bra. Jag är inte säker på alla melodier än, vissa kommer säkert bytas ut, men grunderna till dessa 4-5 halvfärdiga låtar är lätt det bästa jag gjort. Låtarna har även sjukt bra arbetstitlar:

1. Wayfarer
2. Ingen öl
3. Kelecaster
4. Beamish

Wayfarer-låten kan komma att sättas ihop med en femte idé som inte har något namn, men troligtvis kommer meningen "Du lyssnar falskt" vara tydlig i sången.

Jag har dessutom ett fräckt intro som iofs är lite bajtat från en låt av ett band som heter Elefant, men det finns förmodligen inte en enda jävel som hört dem. Möjligen Albin. Och helt likadant är det inte heller. Jag har en känsla av att den låten kommer likna en annan låt vid namn Positive Tension mer, vilka som gjort den tänker jag inte avslöja. Det ska man liksom veta. (Den finns inte på Spotify, loosers)

Rubriken till detta otroligt intressanta inlägg kommer från en film med samma namn. Se den inte, den är väldigt dålig. Den handlar typ inte om något och det enda som händer är att de två (nästan enda) karaktärerna i filmen har sex. Det som är bra är de nio låtarna som spelas live på nån klubb med jämna mellanrum i filmen. Och det ännu bättre är att Franz kör Jaqeuline som en av de nio.

Det finns lite uppdaterat på våran myspace också, kolla där. Det kan vara kul.




Beamish är den godaste stouten i världen. Förmodligen godaste ölet öht.

RSS 2.0