BLOC PARTY.





Sunday

Jag överlevde faktiskt förra veckan, tre av fyra skolarbeten redovisades utan större komplikationer.

Projektarbetet ser ut att kunna bli ganska bra. Vi har förhoppningsvis filmat allt som filmas skall. Hela onsdagskvällen och måånga timmar igår gick spenderades i vår unkna replokal. Stort tack till Marty & Simon! Nu ska vi bara klippa lite.

Kentforumet har legat nere i flera dagar, TRAGIK!

I fredags var vi ute hos Dauko och hade hippie/reggea/Mariefirande/allmäntgemenskapande-kväll. Det finns typ två miljarder bilder från kvällen i fråga. På bilderna kan man till exempel se mig dricka min sista Beamish, Albin vara mer än vanligt bitter, PJ sådär jobbigt glad så att man får dendär trötta minen, alla äta pizza som jag betalat åt dem, Simon dricka öl på ett sätt som bara Simon kan, mig spela gitarr, förmodligen Family Values till PJ's stora förtret, Ella blanda ihop sin kamera med Emmas, Marie vara allmänt Marie-glad, Dauko vara allmänt Dauko-glad, mig, Albin och Marty letandes efter sängar i flera timmar, mig och Albin på det sämsta humorhumöret någonsin liggandes på ett hårt golv, Simon som kvällen till ära inte låg med Albin, Dauko fly från sängen där hon tänkt spendera natten, förmodligen på grund av trängsel, mig och Ella kämpa in i det sista för Doktor Kosmos, utan framgång, alla andra som ville lyssna på nån tecknad orkester som tydligen skulle vara det gulligaste som någonsin skapats, till och med gulligare än Ullegulle himself.
Man kunde säkert se nåt mer också.

Igår kväll sprang jag över på efterfest till Krille, det var mycket livat.. NOT.
(Såndär grej som man använder sig av när man spelar musik)



Om två dagar ska jag se världens bästa band, det känns inte helt klokt. Jag och Albin kommer dansa ihjäl oss, vi uttrycker det på följande sätt:
Fuck human, we are dancer!

Och för er som inte fattar så är jag inte så tråkig att jag bara skriver dagens namn på engelska i rubriken, det är (givetvis) en Bloc Party-låt.

I love you in the morning, when you still hang over.

Living for the weekend

Nu börjar jag minnas hur otroligt tråkiga alla uppsatsskrivningar är. Jag vet inte om jag bara glömt hur det var i höstas eller om vi helt enkelt inte hade så många sådana, men just nu är det illa. Illa illa. Jag borde skriva religion, istället skriver jag i min underbara wlogg.

Vi filmade/repade idag. Det var fan på tiden. Vi har enorma planer för hur våran lokal ska se ut på lördag. Tejp och lampor och grejer. Och tyg. Och hur videon blir... det vet bara gud. Eller buddah. (Som inte är en gud bara en profet som lärde folket hur man borde vara, det har jag koll på. Tyvärr är det inte det jag ska skriva om.) Den blir nog fin.

Jag vill ha helg. Eller ja, ledighet. Men imorgon släpps några nya band till Hult, plus att det är en vecka kvar till Bloc Party.

Hard-Fi är bra.

Grr...r.

Skola är tråkigt, Melodifestivalen är dålig och jag ska kolla på Wallander, kan det bli värre?

Verkligen ångestfylld dag.



Förlåt Simon.

Alla hjärtans dag

Hej, idag är det alla hjärtans dag, det firar jag med att sitta och jobba med skittråkiga skolarbeten. För ett år sedan exakt (eller, är alla hjärtans dag samma datum varje år? Det var iaf på alla hjärtans dag) såg jag Kent i Thn, ett av de bästa gigen jag sett. Iår är jag ensam med Spotify.

Idag tycker jag att alla, dagen till ära, tittar in följande klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=jpsdBqKS1yo

I torsdags var jag på Bogrens men det finns inte så mycket att säga om det.


My List

Jag är mycket för listor har jag kommit på. Förr gjorde jag alltid listor med låtar. Det orkar jag inte längre. Men jag ska göra en lista på realistiska band/artister som Hultan gärna får boka. Eller någon annan festival också kanske, bara de inte bokas till 15 olika festivaler.
Och jag har faktiskt inte bara namedroppat utan också kollat om de flesta banden turnérnar i övrigt eller iaf har ett skivsläpp på g/i ryggen. Och jag har inte tagit med band i Metallicas storlek. Varför nu de är stora...

MGMT
The Wombats
The Pigeon Detectives
Tegan and Sara
Hot Hot Heat
The Cribs
Bloc Party
Black Kids
Glasvegas
Islands
Keane
Mew
Razorlight
The Script
The Ting Tings
Arctic Monkeys

Sådär, Rockparty, nu behöver ni inte anstränga er. Bara boka!

=)

Intimacy

Det måste verkligen sägas igen, Bloc Party är världens bästa band! Intimacy är förra årets bästa skiva, Silent Alarm är top 5 i min skivsamling och A Weekend in the City har så starka låtar att man spricker. Idag blev jag medlem i Bloc Partys officiella fanclub. Dom är bäst.

Och dom ändrar sina låtlistor helt sjukt mycket mellan gigen, vilket är helt fantastiskt bra inför konserten på Cirkus. Sällan har jag längtat efter en konsert som jag gör nu!



I see signs now all the time, that you're not dead, you're sleeping
I believe in anything that brings you back, home to me

Citrondrink

Nu äntligen finns våran HS på www.myspace.com/vinklad !

Tack Simon, vi är bäst. Vi ska ha lön och allt vad det heter. (Hehe)

Jag har ett litet problem. Albin vill till Emmaboda (trots att de inte bokade MGMT idag), och jag vill till Hultan. Vad gör man?


Sydney utan sås, Beamish med skum

Idag åt jag pizza. Jag är verkligen beroende.

Igår var faktiskt en underbar dag, utan att jag har nån aning om varför. Det var bara en skön känsla genom hela dagen. Tyvärr infann sig inte samma känsla idag.

Såhär såg gårdagskvällen ut

Beamish, filt (det är så förbannat kallt överallt) och Popcirkus.
(Det är Laleh i bakgrunden, på tv'n)

Det var nåt mer jag hade tänkt skriva, men jag kommer inte ihåg. Jag hänvisar till Albins senaste inlägg, det är sjukt givande. Skål!

Sommarjobb?

Min mastiga håltimma på nästan 4h lider mot sitt slut. NK väntar.

Jag har sovit i typ 2h av min rast. Sen skapade jag något slags hopp för min framtid, eller i alla fall sommaren, genom att ringa tidningstjänsten och be om sommarjobb. De skulle höra av sig (Såklart, "ring inte oss, vi ringer dig"). Jag känner att jag kunde gjort ett bättre intryck.

- Välkommen till TAB, Stefan Boqvist
- Hej!! Eh, jag ringer angående sommarjobb...
TYSTNAD
- Öhh.... finns det möjlighet att sommarjobba på TAB?
(Lägg märke till att jag ännu inte presenterat mig)
- Javisst, fast vi brukar ta sånthär i april.
- Aha, okej. Jag känner att introduktionen här inte blev så bra...
- Haha, sånt är livet.

Kanske kan jag bli cykel-driver istället för truckdriver. Åtminstone för en sommar.

Idag svalnade Roskilde genom att släppa Slipknot och Madness. Hultan känns starkt...
Fast om jag jobbar kanske jag har råd med båda. Då gäller det som sagt att MGMT inte kommer till Emmaboda (bara).
Än är sista ordet inte sagt i festivaldjungeln...

Truckdriver

Ursäktar så mycket för gårdagens alltför givande inlägg. Här kommer lite av det jag tänkte skriva.

För några dagar sedan citerade jag BP-låten Ares i inlägget med samma namn. Det är felciterat, det ska vara "We dance to the sound of sirens", inte "silence". Fast silence blir ju mycket tuffare, så vi kan låtsas att jag var medveten om det. Okej?

Igår natt lyssnade jag igenom Frames-skivan jag fick av Annika. Givetvis hade jag hört dem innan, låtarna utgör hela poängen med filmen Once. Men herregud vilka låtar... sällan har jag hört så många vackra låtar på samma skiva.

Varje dag i våran möglande skola är likadan. Givetvis. Så tycker alla tonåringar. Mitt senaste skolår känns helt meningslöst. Framför allt de senaste veckorna.
På varenda lektion jag går på sitter jag och väntar på att den ska ta slut. För att ha rast, som så småningom leder till nästa lektion som jag vill ska ta slut. Efter sista lektionen har jag gjort ingenting förutom att längta till friheten (skoldagens slut) på 3-5 lektioner. Jag längtar efter att komma hem till ingenting. Man kan ju förstå mig om jag gjorde viktiga saker när jag kom hem, men att längta efter att skriva en meningslös blogg som ingen läser (undrar hur många gånger jag nämnt det, haha) eller att spela GTA på lägsta grafikinställningarna när jag redan varvat spelet? Men jag ska ju köra truck, det kräver nog inte så mycket.

It's so cold in this house, open mouth swallowing us.


Hej hej...

Hallå hallå... här var det dragit.

Jag tycker att folk är dåliga på att kommentera min blogg. Hoppas inte Emmaboda bokar MGMT på fredag.

Nu loggade någon in på MSN, så jag hinner inte skriva mer.

Irish Strout

Jag ger: en lite summary av helgen.

I fredags åkte jag inte till Örebro och såg på Molotov Jive, de spelade bara 30min och det fanns bara dyra förstaklassbiljetter till tåget. Jag hade inte råd helt enkelt. Jag hade däremot en massa alternativ inför fredagskvällen. Jag gillade inte något av dem särskilt bra.

Alt 1: Reggeaklubb på Nouveau (jag tror att jag lyckades stava rätt där?). Inträde 40 spänn och en öl för 30 (eller 29, mycket viktigt enligt Albin). Inte helt dumt kanske? Men jag kände av diverse anledningar inte för det. Jag kände för att bara sega hela kvällen.

Alt 2: Elins fest i Ulricehamn med Simon och hans HR-package. Det är ganska långt till Ulricehamn, men Simon var övertalande och ett tag lät det jättebra. Jag föll.

Alt 3: Hitta nån random förfest till Ålle men inte gå in på Ålle. Nackdel: Jag hittade ingen sådan. (Jag letade inte heller)

Alt 4: Sitta hemma och sega. Sjukt underskattat alternativ. Orka fest, som sagt. Men ja, det blev ju tvåan som vann.

Det var iofs ganska trevligt. Jag kände inte så många där, Simon försvann hela tiden, Tholle mådde växlandevis bra och dåligt i ett rasande tempo, folk vägrade spela Ruby på guitar hero, Albins polare från Götene dök upp, jag var inte sugen på öl och drack därför ingen, jag föll inte för grupptrycket att testa Bulgariens homeaid-shot, Simon misslyckades med alla raggningar, jag fick höra att jag sjöng bra minst 10ggr under kvällens gång, Tholle ville spela på Sweden Rock, jag var trött och satt i en fåtölj och klinkade på en akustisk gitarr.
Efter en stund blev även Simon trött, vi åkte hem, åt pizza och slocknade in my room (jag var tvungen att skriva det på engelska, det är en Albert Hammond-låt).

Dagen efter vaknade jag med en Simon på golvet och en mamma klagandes över en pappa som köper alldeles för mycket dåliga cd-spelare.
Simon blev upphämtad av en röd bil som körde honom hem till en äcklig kyckling.
Jag kollade på tre avsnitt av På spåret och kände mig jävligt allmänbildad. Jag tog Borås på 10p och Brisbane på 8. (Alla andra städer tog jag förmodligen inte alls, iaf inte de i Mocambique, som jag förmodligen stavade fel till nu.)

Min lördag var i sann Mr Saturday-anda, vilket alla som följt min blogg en längre tid BÖR förstå. Det är verkligen sjukt mycket vettigare att sitta själv en hel kväll och göra inget än att gå nånstans dit man inte vill gå och träffa någon man inte vill träffa.
Jag såg på National Treasure 2 och kom ännu en gång fram till hur otroligt rolig Riley är. Förmodligen med på min top10-filmkaraktär-lista. Om jag någonsin skulle göra en sådan.
Jag fick ett paket från Irland också. En försenad 18-årspresent från systra mi. Det innehöll fyra bra skivor av Frames, Smiths, Streets och Stone Roses samt två burkar Beamish, med tillhörande ölglas.

Självklart måste även detta, hutlöst långa inlägg innehålla någon slags musikuppdatering.

Day & Age är förbannat bra. Jag gillade den halvbra i början, men den växer.
Placebo är bra, framför allt skivan Meds.
Doves låter som en blandning av Embrace och Jet.
Jag har återigen fått en liten Wombats-crush, nya skivan ska bli underbart kul att höra.
So Jealous-skivan av Tegan and Sara är kanoners.

Goodnight, Travel Well

RSS 2.0