Världens bästa forum

Något folk kanske inte har så bra koll på är att hela Kent är medlemmar på samma bands officiella diskussionsforum, kent.nu/forum typ. J. Berg skriver ganska ofta, och då och då, om än mer sällan, skriver även andra medlemmar. Då kan det bli såhär kul: SAMI SKRIVER

Gott nytt. Imorgon fyller jag år. Effektpedaler, skivor och vita skor önskar jag mig.

Hurra!

En av tidernas bästa skivor finns numera på Spotify!
Varsågoda, lyssna på Silent Alarm!


Årets gig!

Iår orkar jag inte skriva om allt jag sett som jag gjorde förra året. Men jag råkade göra en lista på kentforumet, så den måste ju nästan komma upp här. Antar liksom att folk inte hänger på kforum så ofta.

Ni får dessutom den exklusiva versionen med kommentarer.

Årets spelningar:
20. The Killers, Hultsfred
Jag skulle egentligen helst lägga denna spelningen som etta. Men jag kan inte. Med hjärnan är detta en av de coolaste och mäktigaste gigen jag sett, men när jag tänker tillbaka minns jag leran typ lika mycket som glädjetårarna (fan va gay) och näsblodet (skräll) under Mr Brightside.

19. Svenska Akademien, Emmaboda
Man kan säga såhär om Svenska Akademien: Ett fantastiskt swängigt och trevligt band på skiva, och ännu bättre live.

18. Regina Spektor, Hultsfred
Det kan väl bara konstateras att Regina vinner mot de flesta i matchen om känsla, äkthet och söthet. Hennes ödmjukhet och tacksamhet över att bli överröstad av 15k (?) i Samson var fint.

17. Florence Valentin, Emmaboda
Visst. FV kan tyckas vara ganska klyschiga. Love (sångaren heter så, inte kärlek) ville gång på gång poängtera hur jävla indie/vänsterpolitiska dom var. Men bortsett från det så var det en grym spelning. Sjukt bra flyt, tight, och visuellt engagerat.

16. Placebo, Siesta
Jag lyckades pricka in mitt livs största (och enda?) Placebo-period lagom till att de spelade i Sverige för första gången på 10 år. Placebo är ett bra liveband även om det var lite mycket nya låtar (med tanke på att senaste skivan fortfarande inte var släppt då). Brian var för övrigt inte alls lika divig som jag tippat på, snarare sjukt stilig och... tuff.

15. The Wombats, Emmaboda
Jag tror jag aldrig kommer uppleva en bättre Wombatsspelning än första gången jag såg dem på P&L. Men årets Emmabofa-gig var absolut inte dåligt pga det. Det var trångt, tight, sent och röjigt. Tyvärr var jag ganska trött. (Det kan tyvärr lätt hända på en festival om man druckit öl en hel dag, även om Jocke vägrar gå med på det).

14. Klaxons, Hultsfred
Sahara Hotnights spelade på Hawaii innan Klaxons-spelningen började. Sahara var sämst - vi gick och tog en öl. Jag mådde alldeles perfekt när Klaxons gick på Pampas, och jag kände mig överlycklig över att verka vara den enda som insåg hur underbart bra Klaxons röjde. Jag antar att det regnade också.

13. Madness, Hultsfred
Otroligt unik stämning på det klassiska ska-bandets spelning. Det var lyckligt, det var ironiskt och det var vackert. När alla hoppade till refrängen av Our house var det gåshud.

12. White Lies, Hultsfred
Tight liveband, otroligt engagerad publik, Hultsfreds värsta skyfall och en, för en gångs skull, dansande Matilda. White Lies gjorde helt enkelt bara en grym spelning.

11. The (International) Noise Conspiracy, Siesta
Världens bästa liveband gjorde precis vad man kan förvänta sig. Världens röjigaste spelning och världens coolaste utstrålning och energi på scenen. Dennis Lyxzén sparkade dessutom ner en vakt.

10. Mew, Trädgårn'
Den snyggaste scenen jag någonsin skådat. Sjukt intressanta/läskiga/coola/effektfulla animationer i bakgrunden och en sångare med ett leende som man inte kan bestämma om det är vänligt eller ruskigt. Fräck show och underbara låtar. Avslut med en 8min lång Comforting Sounds. Hallelujah!

9. Hoffmaestro & Chraa, Siesta
Hoffe och hans mannar är (nästan...) det bästa partybandet jag sett. Publiken är alltid oslagbar, bandet ger alltid allt och jag har förmodligen aldrig agerat mer moshpit-aktigt som under The Storm. Att dessutom nästan kunna gråta till I'm not leaving now i samma spelning, det är fräckt. (För härligt asså).

8. Slagsmålsklubben, Hultsfred
SMK är det enda partybandet jag vet som slår Hoffe. Mellansnacket på SMK-giget på Hultan är kanske det roligaste jag någonsin hört. Showen var helt urfuckad och ostron, havskrabbor och 60kr skickades ut i rymden. Konfettibomber sköts, alltid vid fel tillfälle, björkar dansades med och dansarna dansade nakna. Herregud.

7. Muse, Hovet
Jag hade nog trott att jag skulle få lägga den här spelningen högre upp egentligen. Mina förväntningar var skyhöga, och jag vill väl inte påstå att de inte blev uppnådda, men Muse är verkligen ett band jag vill se igen. Varför? För att de har tio låtar som skulle platsa på en eventuell top 50-lista över bästa livelåtar. Matthew spelar gitarr som en gud!

6. Phoenix, Brew House
Jag hade nog inte trott att Phoenix skulle vara med på top 10 över årets konserter om jag hade vetat exakt vilka band jag skulle se 1 jan 09. Men Phoenix var fantastiska. Det finns inte så mycket att säga om det. Allt var bara underbart.

5. Promoe, Siesta
Mannen som ger skägget ett ansikte (haha). Solen sken och Mårten från Sverige gjorde en helt awesome spelning. Spiderdogs, "kompbandet" som Promoe spelade med, gjorde mer än nödvändigt. Svennebanan skapade en hejdundrans stämning, och egentligen var resten av låtarna lika bra.

4. Does it offend you, yeah?, Emmaboda
Det känns som att jag upprepar mig hela tiden, men mer kaosartad spelning har jag aldrig sett. Det var förmodligen inte en käft som inte hoppade konstant under hela spelningen. Avslutningen med en circle pit där alla efter ett halvt varv trillade på varandra i en fet hög, där jag även tappade bort både Simon och Albin, saknar motsvarighet.

3. Franz Ferdinand, Hultsfred
Jag vet faktiskt inte riktigt exakt vad det var som gjorde Franz till Hultans höjdpunkt. Men detta är en av de bästa spelningarna jag sett. Jag blev kär i Kapranos och röjde alldeles lagom i leran. Om Vinklad någon gång gör en grej där hela bandet bankar vettet ur trumsetet samtidigt så vet ni varifrån det kommer egentligen. (Jaja, Albin känner säkert till nåt gammalt coolt indieband som gjorde detta ages före Franz, men de gjorde det garanterat inte lika fräckt)

2. Bloc Party, Cirkus
Bloc Party består av fyra nissar som alla är mina absoluta favoriter av musiker. Bloc Partys låtar är de bästa låtarna som finns. Bloc Partys ständigt växlande låtlista var den tuffaste jag hört. Effekterna på Russels gitarr är coolast i världen. Kele är skönast någonsin. Framför allt iklädd röd security-jacka hittad backstage, en jacka han fortfarande hade på sig när han under absolut sista låten sprang ut i publiken i det OTROLIGT varma cirkus. Jag har faktiskt aldrig varit varmare och svettigare efter en spelning.

1. The (International) Noise Conspiracy, Sticky Fingers
Vinnaren av denna lista skulle även bli vinnaren av en lista på de bästa konserterna jag sett, någonsin. Jag skrek, drägglade med öppen mun och ögon stora som tallrikar hela spelningen igenom. Tinc går inte att övervinna. Detta var kärlek. Alla ord jag skriver är överflödiga. Tinc på Sticky var kärlek 2000. Jag var lyrisk i en vecka efteråt. Tack Tinc.
(Bloc Party-giget skulle inte heller falla i placering om jag listade bästa konserter jag sett någonsin. Och Bloc Party och Tinc spelade samma vecka. Det var en helt okej vecka.)


Bubblare: Phoenix-Siesta, Hoffmaestro & Chraa-Brew House, Coldplay-Stockholm Stadion, The Pains of beeing Pure at heart-Emmaboda, Gossip-Hultsfred, Oasis-Skandinavium, Ozomatli-Hultsfred.



Cya next year och på tisdag.

Spread the word!

VINKLAD SPELAR PÅ FOLKETS PARK, TISDAG 18.30!
DET BLIR FETT SOM FAN!

Ha en go jävla jul



Jag vet, Albin var före. Men jag kan inte låta bli.
God jul önskar jag och världens bästa band (uppenbarligen).

Hufflekanskeband?

Band som är aktuella 2010 och gärna får dyka upp på Hultsfred:

- Hot Chip, ny skiva kommer och singel finns redan på spottan.
- MGMT, ny skiva kommer. De lovar att den blir helt hitsbefriad. (Haha, va?)
- Delphic, debutskiva kommer. Jag vägrar tro att de är lika trista som när de värmde upp Bloc Partys scen.
- The Avalanches, spelar tydligen in skiva. Vore hur fräckt som helst.
- LCD Soundsystem, skiva kommer, singel finns. Pampas kl 00.00?
- The Strokes, skivan kommer dock sent och Håkan på rockparty tror de kan bli svåra att få. Jag hoppas ändå.
- Klaxons, skiva kommer, singel finn. Dock lär de väl inte dyka upp iår igen.
- Foals, släpper skiva. Jag har inte riktigt fastnat än, men jag skulle inte säga nej.
- Sigur Ros, antar att de också släpper skiva. Vore rätt fräck second headliner. En bra anledning att lyssna in sig ordentligt.
- Death Cab for Cutie, ska börja spela in '10 så de kanske inte turnerar alls. Men gör de det får de gärna hälsa på i Småland. Albin måste ju inte se dem för det dock, han kan ju sova i tältet eller nåt.


Notera att jag har snott allt från PSL. Bättre är jag inte.

Goo!



Vinklad, Folkets park i Fkp, 29 dec!

Belgien...?

Haha, Werchter börjar inte sämre iår än förra året om man mäter i storlek, även om banden var mer åt min smak förra året. Hittils har de bokat små indieband som: Green Day, Pearl Jam, Pink, Muse och Rammstein!

Är väl bara Muse och Pearl Jam som lockar där dock.

Nattband

Band jag, mitt i natten, inser att jag borde lyssna mycket mer på:
- The Radio Dept
- Crookers
- The Knife
- Ratatat
- The Cure
- The Pains of Being Pure at Heart
- Sigur Ros
- New Order
- LCD Soundsystem
- Fever Ray
- bob hnud

Ganska mycket. Det blir en sen natt. (Eller tidigt morgon)

Fest-i-val - Du är som ett gammalt skämt

Såhär ser festivalligan ut just nu:
1. Roskilde - Muse, NoFX
2. Arvika - Babyshambles, Kent, Shout out Louds, Teddybears
3. Hultsfred - Kent, Shout out Louds, Familjen
4. Emmabofa - Crystal Castles, Crookes, Radio Dept.


Måtte Hultan få något av följande: Daft Punk, Radiohead, Muse eller Pearl Jam.

Embrace citat 3

""First we take Manhattan than we take Berlin"

Kents tankegång mellan "Tillbaka Till Framtiden" och "Röd" månne??:P
"

Så var det nog.

Dance Manners

Nu kommer ett typiskt musikinlägg.

Veckans band är:
Passion Pit
Jamie T.
Radiohead
The Big Pink
LCD Soundsystem
Ratatat
Sista Skriket

Varför?
Passion Pit
fick tydligen hela London att dansa, jag förstår varför.
Nyaste Jamie T.-skivan är kanoners. Det räcker så.
Radiohead och dess In Rainbows från 2007 är otroligt stark. Och gitarrkillen spelar otroligt snyggt.
Vad blir det om man blandar lite electro och shoegaze? The Big Pink!
Jag är inkörd på dansmusik, gärna electronisk. Både LCD Soundsystem och Ratatat fyller ut kriterierna.
Sista skriket såg jag på 1000 volt förra onsdagen. Dom var bra, och dom tog punken längre än något Fkp-band kan drömma om.


Det är också lite synd att dehäringa Girls, som Albin älskar, glömde stämma sina gitarrer innan de började spela in. Falsksång är okej, men inte ostämt. (Men vad kan man förvänta sig från ett Albin-band?)

Embrace citat 2

"Dessa tio helt oslagbara klassiker är självklart de allra bästa:

Embrace "Out Of Nothing" & "This New Day"
Coldplay "X&Y" & "Viva La Vida Or Death And All His Friends"
Keane "Hopes And Fears" & "Perfect Symmetry"
Kent "Du & Jag Döden" & "Röd"
Strip Music "Strip Music" & "Hollywood & Wolfman"

Förövrigt tio av de starkaste, mäktigaste och vackraste albumen genom tiderna
"

De 10 bästa skivorna detta decenniet enligt Embrace.

Han har även en käck signatur efter alla sina inlägg:

"Kentarna är Töntarna bakom Syntharna"



(Det roliga med det första citatet är 1: han har med två skivor av varje band, inte alls insnöat, och 2: Detta är 5 av de banden han nämner i varje inlägg han skriver. Har ni missat vem Embrace är? Läs ullegullebloggen!)

Partey

Förresten. Höromhelgen hade vi världens party. Hade den inte slutat så snöpligt som den gjorde hade det varit fetaste någonsin. Här kommer några ultimata partybilder från thhheeee ppppaaarrrtttyyy. (Hehe, Justice)



Bild 1: Skägget
Bild 2: Jocke och minen på nya äventyr
Bild 3: Simons röv och en nyfiken Albin
Bild 4: Orange frisyr och Simon som inte vill o-synas.
Bild 5: Indie
Bild 6: Mr Artists
Bild 7: Bingo och skrikande Bob.




Det finns massa fler bilder, men det är så jävulusiskt jobbigt att lägga upp dem.

Lyrics

Idag har jag skrivit en låttext. Jag blev ganska nöjd. Det är verkligen inte en varjegångsförteelse.

Nu ska jag lyssna igenom alla band som NME anser gjorde bäst skivor iår.


Ella är sjuk. :(

Hopp

FRÄCKT!

Om djungeltrumman får hylla så får jag också.

Och eftersom min blogg suger måste ni klicka på fräck-länken istället för att kolla direkt här.


EDIT: det är givetvis fake. Men strunt i det.

Ultracombackfamilyedition

Jag vill verkligen se Albins lista över förra årets bästa skivor, så får vi se vad den duger till...

Pöbel.

Top10 08

Bara för att min förra blev så uppskattad, och för att det var fler ritktigt bra skivor 2008.
Här är de 10 bästa skivorna från förra året.

10. Kings of Leon - Only by the night
Liksom i årets lista var det svåraste att välja den sämsta skivan. Denna gången konkurerades Justice's "Nåt jävla kors", Hoffmaestros The Storm och The Killers Day & Age ut. Och angående Only by the night då: En riktigt skön skiva, överskattad, javisst. Men har några fantastiskt snygga spår. Och han sjunger ganska snyggt.



9. Glasvegas - Glasvegas
Överskattat igen, men också detta är bra. Framför allt jämt som fan. Öppningspåret är riktigt vackert.



8. Hästpojken - Caligula
Skrikiga gitarrer, falsksång, Elisson, fetaste partylåten i titelspåret och en av de mest känslosamma låtarna jag hört i Lena 60. Resten är också kanon.



7. Kristian Anttila - Lille Napoleon
Jag gillar inte svensk glad trallig pop, det är ganska bekant för de flesta? Hur kommer det sig att jag gillar Anttila? För att hans låtar trots tralligheten är ganska smutsiga, och man kan inte låta bli att slås av de fyndiga eller snygga textformuleringarna. Att skivans inledande 5 spår är toppklass kan också nämnas.



6. Mole - Ready to go
Bandet ingen känner till. Skivan ingen hört. Och den kunde hamnat så mycket högre upp om inte produktionen känts så överproducerad. Men styrkan i låtarna försvinner inte pga det. Synd att han sjunger lite halvfult också.



5. The Script - The Script
Egentligen är The Script och dess debut mer 09 än 08 för mig. Men när jag upptäckte den träffade den precis rätt och vilket år det var då spelar egentligen ingen roll. Man kanske kan tycka att de är lite tråkiga, men vad spelar det egentligen för roll om de får fram de härliga känslorna?



4. Does it offend you, yeah? - You have no idea of what you're getting yourself into
Fartfylld, kaosartad, urspårad och heltokig partyelectro blandat med några riktigt bra poplåtar, och aldrig liknande skådad enegri. Sen kan man ju diskutera om den är värd att ta med öht då jag upptäckte den ganska långt efter nyårskiftet 08-09...



3. MGMT - Oracular Spectacular
MGMT var faktiskt bandet som fick mig att börja gilla electro och synth. Eller snarare: den fick mig att sluta hata det. Att Kids är världens bästa partylåt är bara ett plus!



2. The (International) Noise Conspiracy - The Cross of my Calling
Jag vet inte vad jag ska säga om detta praktalbum. Det är förmodligen världens tråkigaste låtar, det tycker alla, men jag blir oerhört rörd varje gång. Känslan och äktheten i TINC finns det inget som slår. Dennis har snygg röv.



1. Bloc Party - Intimacy
Bloc Party är världens bästa band. Detta är en av de bästa skivorna jag äger, och tillsammans med Oracular Spectacular vidgade Bloc Party och Intimacy mina musikaliska vyer enormt. Detta skulle också kunna vara den skiva som influerat mig mest när det gäller att skriva låtar.



Det var fler skivor att välja bort 08. Förutom The Killers, Justice och Hoffmaestro tvingades jag skippa Kleerup, The Virgins, Coldplay, Death Cab for Cutie, Hello Saferide och Islands.

Efter lite eftertanke var kanske 2007 ännu bättre. Vi får väl se om det blir något mer sånthär.



Top10 09

Jag tror att jag ska bli musikjournalist om jag inte blir musiker. Det blir alla misslyckade musiker påstås det. Här kommer 2009's 10 bästa skivor.

10. Regina Spektor - Far
Plats 10 konkurerades av tre skivor. Placebos Battle for the sun, The Cribs Ignore the ignorant och Reginas Far. Far vann. Varför? För att den är bättre än de två andra. Och Regina är både snyggast, vackrast och sötast i världen då och då.



9. Röyksopp - Junior
Det finns inte så mycket att säga om denna skivan. Den är jämn och elektroniskt mysig som man kan tänka sig från Röksvampen.



8. Kent - Röd
Efter Töntarna trodde man på en repris av TTS-tragedin. Men så blev det inte. Kent gjorde en riktigt bra skiva och det elektroniska soundet känns mycket mer passande till låtarna än på TTS. Ändå kan jag inte låta bli att tycka att något saknas.



7. Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
1. 1901 är en av årets bästa låtar. 2. Resten av skivan är minst lika bra.



6. Mew - No more stories are told today...
Egentligen är all annan musik löjligt liten i jämförelse med Mew's. Konstant falsett, kaos och världens skummaste trumkomp på vartannat. Låter det Sigur Ros? Jovars. Låter det Radiohead? Jovars. Fast från Danmark, och bra som fan. Och världens längsta skivtitel: No more stories are told today, I'm sorry they washed away, no more stories the world is grey, I'm tired lets wash away.



5. White Lies - To lose my life
Så mycket närmare min önkseljudbild är nog svårt att komma. Lägg där till att det finns 3-5 riktiga kanonlåtar på skivan. Och det är ett debutalbum! (För det vet man ju, att innan debuten kan man inte spela)



4. Gossip - Music for men
Varför har inte Gossip gjort sådan här musik förut? Är det Rick Rubin eller Beth herself som förändrat allt? Hursomhelst så är Music for men även en skiva för o-män som jag. Och till skillnad från tidigare Gossip-verk är detta hur bra som helst.



3. Promoe - Kråksången
Starka låtar, Mårten på svenska, sköna beats, oändlig humor, oändlig solidaritet och den för evigt hatade Svennebanan! Och vem kunde tro att jag skulle ha med hiphop på top 3?



2. Muse - The Resistance
En av de mäktigaste skivorna jag hört med United States of Eurasia och de tre avslutningsspåren - symfonin som beskriver hur människan flyr från sin förstörda värld - i spetsen.



1. Franz Ferdinand - Tonight: Franz Ferdinand
Partyskivan NR1! Tonight fick mig att vilja byta musikstil helt. Varför spela deppigt när man kan spela dansant OCH deppigt? Den har en del halvbra spår, men känslan skivan igenom höjer allt. Att alla hatar den gör ju verkligen inte saken sämre.


Det finns egentligen inte så mycket att säga om skivor kan jag konstatera efter detta. Konserter är lättare.
Det kommer en lista över förra årets bästa också. Fanns många fler bra då.











RSS 2.0