Blåvitt rock'n'roll!

Allt jäkla tjöt om Gais och rock. Blåvitt är störst. Blåvitt är vackrast. Blåvitt är rock'n'roll, för evigt.

Sorry Elias. Jag har stått ut med en blytung massa misärer med IFK. Ändå har jag alltid stått kvar till sista minuten. Nej, medgångare är DIF. ÖIS är ju mest obefintliga, både i med- och motgång. Jag har ingen anledning att bli varken ÖIS'are eller Makrill, för dessa dagar är livet värt att leva! Mitt kära Blåvitt har besvarat mina krav! GAIS är noll, som vanligt.

FINNS BARA ETT LAG I GÖTET!



Förresten. Ullevi är den sämsta arenan som finns. Och LM är utan tvekan den sämsta sektionen på hela arenan. Låt oss få GHI tillbaka. Låt sången eka i hela Göteborg. Låt de redan utsjungna gaisarna blåsa bort till Borås eller nån annan håla.

Förresten2: CDON är tydligen Nordens största skivaffär på nätet. Stackars Norden som inte upptäckt Ginza.

1. På min lista över tio skivor jag vill köpa tjänar jag nästan 200:- om jag köper på Ginza.
2. Ginzas skivor är snabbare än CDOFF's. Jag beställde i fredags och de har inte kommit. Med Ginza tar det 2 dagar.



Helvetesveckan blir kanske inte så illa ändå. Italienskan flyttad och en derbyseger att leva på, jo man tackar!

Why don't you dance to the music?

Det var ett tag sedan. Ber så mycket om ursäkt. Ev så krossar jag era drömmar om för evigt uppehåll. För nu är jag tillbaka, starkare än någonsin! Fy fan!

(HAHA)

Det har hänt en massa roligt senaste veckan. Och den vecka som börjar imorgon är på förhand tippad som värsta veckan iår.

Engelskaprov, Italienskaprov, Italienska-stortläxförhör, Nk-prov, Historiauppgift, Slingan (?)... och Göteborgsderby! Aah!

Och för att göra livet lite surare lär ju Blåvitt i vanlig ordning förlora mot skinnvästarna.



Men förra veckan.

Tisdag: Match i Borås. Mycket änglar på plats. Mycket bönder. Mycket dåligt favoritlag man valt. Fast jag är inte så besviken. IFK kommer bli bra. Nån gång i framtiden. Kanske. (Tro sjöen att jag vunnit på hästar)
Elfsborg har ingen klack... Jo. Elfsborg hörs inte.

Onsdag: Friluftsdag bestående av en fika i fri luft... på dagen.

Torsdag: Klassfest på berget. Grill, rök, svarta mashmallows, lekar och Skogens konung live akustic performence. Yeah!
Ganska trevlig tillställning. Tack för allt.


Fredag: Nån slags resa. Till Mariestad. Sjöen vad punkter jag har. Först var vi på... några som gjorde papper. De gav bort en pall toapapper som nån annan tillverkare tillverkat. Dessa användes som ammunition i Tredje Busskriget på väg hem till Nasko. Innan det hade vi dragit ett käk på Donkan (Hoppas ingen fotade nåt, det är inofficiellt att jag käkade där) och varit på Elektrolücks, där vi lyssnade på en guide från östgötland. Eller om hon bara pratade östgötska, man vet aldrig. Hej!

Fredag kväll: Kullenfestivalen med David. God kebab. Ytterst lite regn i början. Ganska få Falköpingare.
En rolig snubbe fick syn på mina skor och undrade om jag gillade engelsk musik.

-Ja, typ Oasis.
-Oh do you like Oasis?!
-Yeah!
-Give me a song!
-Acquiesce!
-I love Acquiesce!

Sen fortsatte konversationen på engelska där vi drog upp halva Oasis kollektion av låtar. Typ.

Hans kompis tyckte det var givet att jag skulle satsa på rockmusik. Varför vet jag inte riktigt. Jag var väl lite dryg eller nåt.

Vi såg en del schyssta band/artister också. Först var det nån Oasis-inspirerad oasis-tjej som spelade oasis-liknande akustiska låtar. I tältet. Och nåt kul band med glad artist. Och Daniel J, som vart lite indie. Fick en skön promo från dessa tre musiker. Skön sångare också.
Mole var ett annat trevligt band. Många sköna låtar. Lite U2 över dem tänkte vi. Lät ganska mycket som The Killers upptäckte jag sedan. (Ett band som Oasis-fantasten tipsade om btw)

Och så Timo då! Timo Räisänen! Otroligt skön kille alltså. Han glömde ju Mr Saturday men i övrigt var han ju helgrym. Så grym att jag åkte hem och beställde den nya singeln.

"Detta är sista låten... vill ni ha lite Pussycat?
...Denna låten handlar om kvinnans........det vackraste på kvinnan...........det allra vackraste"


Vet inte om det var nåt mer. Vi ska spela med Hammerfall. Förmodligen. Det är rätt fett.


KROSSA GAIS!





MOLE
                   image10

Sunshine follows thunder

Denna veckan började underbart. Helt underbart.

För några veckor sedan vart jag förbannad. Jag hade då fått reda på att vårat nationella matteprov skulle hindra mig från att åka till Örebro. Hade jag vetat hur matchen i Örebro skulle sluta hade jag nästan skippat provet. IFK vinner inte med 4-0 varje dag. Och Thomas Olsson gör ett riktigt drömmål. Och inte nog med det. Andres Vasquez gör kanske det snyggaste målet i allsvenskans historia. Att man skulle missa denna match i Gamla fina, det vart illa, men resultatet var underbart. Helt underbart.
Tidernas mål?
http://youtube.com/watch?v=ltEaUSTiIZQ

Helt ovetande om drömmatchen i Örebro stod vi, fyra själar och repade in nya sånger i replokalen. Förhoppningsvis har våra trogna fans en liten skiva innan sommaren är slut. Förhoppningsvis hinner vi spela in några låtar så småningom. Förhoppningsvis blir det bra. Det vore underbart. Helt underbart.

Efter detta kommer jag hem och upptäcker den bästa nyheten jag läst sedan Kent gick ut med att ny skiva var påväg i början av året. Denna gången fick jag bekräftat att en ny turné iom skivsläppet kommer hållas. I sommar ska jag jobba. Om det krävs så ska jag lägga hela min jobbförtjänst på Kents tjugonde turné. Detta gjorde mig glad nästan hela veckan. Kent är livets salt (använder min kära systers uttryck)! De är underbara. Helt underbara.

Jag har hittat världshistoriens snyggaste skor. Unde... ja, ni kan räkna ut resten.

Tillsammans med ovanstående fakta och att jag upptäckt en massa bra musik gjorde starten på denna veckan till en dröm. Eller... fått tag på musiken i vilket fall. Jag har nu en förbannat skön blandning musik i musikmappen. Och jag har inte dåligt samvete alls, när jag har råd ska jag köpa varenda skiva. Varenda köpvärd skiva.
Jag har blivit lite småkär i U2. I lagom mängder är de riktigt bra. I för stora mängder är de huvudvärk. Har även upptäckt att inte bara finnarna Harri, Sami & Markus kan medverka i bra musik. Poets of the fall och The Rasmus är två sköna band som helt klart är lyssningsvänliga. Skål!

Lordi går inte in bland de finska hjältarnas lista. Fucking ESC! I Sveriges version av listan får inte The Ark plats. Det är ascoolt att de vågar göra nåt som inte folk kanske tycker de borde. Det är coolt att göra som man själv känner, men det är fan så o-coolt att delta i Melodifestivalen/Eurovision song contest. Alla som tittar på dessa tillställningar förlorar två älska-poäng av mig. Jag minns faktiskt inte när jag såg nåt av detta senast, men det var många år sedan. Förra helgen såg jag på SMASK. Det var femton gånger bättre, trots att det var oseriöst.

När jag började skriva detta tänkte jag dra en liten deppgrej också. Ett svar på en fråga som en ensam själ inte fått besvarad. Men förlåt. Jag orkar inte riktigt det i kväll. Det kommer senare... på måndagkväll när IFK torskat mot Gefle. Skål!

Man ska inte vara så ledsen. Men ibland är man ensam. Ibland finns man inte. Ibland vill man visa att man finns. Ibland tvivlar man. Ibland ifrågasätter man sig. Men ibland, ibland är man glad. Tack Kent!

Musik non stop

                   image7

RSS 2.0