The box finally here

Idag var det inte bara Prodigy som fick mig på ett mer angenämt humör. Nä för idag anlände, helt sonika, den innehållsrika och superexklusiva Wombats-boxen till min dörr. Ingen avi, bara en snubbe som ville ha min autograf i utbyte. Lyx!

I boxen fanns mer eller mindre allt:






Innehållet är med andra ord:
  • Box
  • Compact Disc
  • Affisch med både fram- och baksida
  • En bild lika stor som ett vinylomslag
  • Tre vykort, sådant kunde jag skickat från Dublin tex. (OM BANDHELVETET HADE SLÄPPT SKIVAN DÅ)
  • Fyra typ vykort, fast mindre. Typ som hockeybilder
  • Ett plektrum, brandgult
  • Vinyl LP
  • Gul t-shirt med märkligt motiv
  • Snygg kille

Dagens citat

"Jag lovar och svääär den är BRA!"
Johan T Karlsson, Familjen, om den nya Loka-smaken coconut.

Jag hakar på hyllningskören!

Fuck Reading/Leeds!


Får vi dem imorgon?

Hultsfred släpper band imorgon, och har för första gången sedan tyskarna tog över kommit med en teaser. Den ser ut som följande:



Och som spekulationerna och önskingarna har rört sig kring ett av Storbritaniens största band, techno-legendarerna The Prodigy är det nästan löjligt att just de råkar ha gjort den här låten.

Är det inte för enkelt? Känns det inte som att Hultsfred-Gunnar verkar vara en super-fena på att driva med folk? Jag hoppas verkligen jag har fel.

Dagens frågeställning

Hur lyckas fakefestivaler som Popaganda boka feta akter som Arcade Fire och Belle & Sebastian? Inte för att jag är någon större Arcade Fire-fantast (har haft planer på att bli, såklart, utan framgång), men jag hade 100 gånger hellre sett att dom kom till en riktig festival. Med camping och lera. Och KÄRLEK I SKOGEN.

Delorean som också fanns med i första Popaganda-släppet (tillsammans med TDD) lockar egentligen mer. Bara att de är spanska liksom.

Congratz Couzin

Precis som förra året fyllde min kusin år igår. Och precis som förra året får hon en fantastisk spellista av mig. Och bara för att spellistor kan kopieras och användas av tusen samtidigt tänkte jag att ni fake-läsare också kan få ta del av detta fantastiska exemplar. Den är lite sådär soft-go.

HÄR KAN NI LYSSNA

Eller här.


Och precis som förra året får ni en mycket märklig bild på oss.

Ost-Techno



Bob hund kommer till Peace & Love. Vem fan bryr sig? Idag gör svenska festivalfavoriten ett typiskt svenska festivalfavoriten-släpp. Med lite sådär gulligt lite av varje, något för alla. Helt o-nischat och inte ett dugg exklusivt (förutom några arkitekter som antagligen bara råkade bokas).

Samtidigt släpper Way out West band på sitt sätt. Att affischen även i år kommer bli världens rörigaste råder det inga tvivel om, och det var väl möjligen det de lyckades med idag. Själva släppet består liksom av typiska WoW-band. Lite hiphop, typ Q-Tip som ställde in förra året, och lite pop där det mesta hamnar på klubbarna. Och så Tiesto. Antagligen tänkt som avslutningsakt i stil med Basement Jaxx ('09) och The Chemical Brothers ('10), men liksom Tiesto? Är inte det jävligt cheesy?

Och på tal om lite halväcklig techno så verkar Emmaboda fjäskat till sig Booka Shade. Som om de inte hade nog med sådant innan.


Kortfattat en medioker festivaldag. Tycker man inte det läser man fel blogg. Lyssnade förresten på en Delorean-låt som lät som Melody Club nyss. Sammanfattar väl bandsläppen ganska bra.

Composure

Eftersom jag inte besitter några festivalspekulationer eller egendomliga band-recensioner idag valde jag att låta er, mina älskade läsare, se världens häftigaste tjejband. Ja. De är faktiskt bättre än TDD. Hur mycket jag än vill tvärtom.




Rykten?

Nu påstår mina bittra rivaler och motståndare Festivalrykten att ännu ett headlinerykte nått dem. Det gäller inte Prodigy eller Iggy Pop denna gången, vilka dessvärre aldrig släpptes efter "insider-informationen" de hade fått. Denna gången påstås det dock vara troligare än någonsin att deras spekulation slår in. Spekulationen är att Morrissey Official är på väg till årets Hultsfredsfestival.

Hade det inte varit roligare om en inofficiell Morrissey kom dit?


Ernst till Hultsfred?

Här skyndar vi inte

Olidligt komiskt äro följande: Mina älskade Australieniska hamsterliknande djur från Liverpool har återigen skjutit upp releasedatumet för sitt kommande album This Modern Glitch. För ungefär femtonde gången?

Ullegulle tar sitt ansvar

Hultsfred släppte band. Som musikbloggare känner jag att jag har en skyldighet att dels tala om vilka (yeah!), och dessutom tala om vad det är för flummerier de bokat. Albin bad mig förresten att reda ut bandsläppet. Vem är jag att neka hans önskningar?

Kan väl inte påstå att det kommer bli någon djupare analys, men nog kommer den slå festivalryktens. Och det är ju ändå målet.


1.2Many DJs [BE]
2Many DJs är typ samma sak som Soulwax. Vad är det då? Samma sak som 2Many DJs, hheheeheh. Nä, men de DJar (verkligen?) och remixar och gör mashups och mängder med sådana elektroniska DJ-termer. Men detta ska tydligen vara live och sista giget på hela festivalen. Om det var fett på Emmaboda 09 kommer det bli fett-are nu.

2. bob hnud [S]
Bob hund är ett band för/med utveckligsstörda, men arrangörerna brukar tycka att det är kul att även de får komma ut och spela. Som en liten anekdot kan det tilläggas att de absolut inte ville spela på sin första releasefest. De ville festa. Sångaren är mest utveckligsstörd. Det hörs på sången. Vad är det för jävla språk?
(hehe)

3. Braids [CA]
Kanadensarna kan! Tänk bara! Leonard Cohen, Neil Young och Holy Fuck. Sicken blandning. Nu var det dock Braids som var bokade. De spelar lite drömsk indiepop med ganska lågt tempo och lite ambienta synthar i bakgrunden. Ungefär som Animal Collective fast med female sångare och inte lika urspårade. Jag skulle kunna tänka mig att de, trots tempot, är ett sådant band som går loss totalt på scenen. De skulle också kunna vara genomtrista. Det får vi se. Jag kommer förmodligen se dem.

4. Egyptrixx [UK]
Man skulle ju kunna tro att Egyptrixx är från något nordafrikanskt land med sensationellt långa floder och trekantsformade byggnader som omringar läskiga gubbar i toalettpapper. Men de är alltså från England.
Musiken de spelar är sannerligen mörk electro med undergångsstämning. Tänk er Silent Shout med tyngre technobeats, typ.

5. Fanfarlo [UK]
På Fanfarlos related-lista på numera gratis- och så småningom o-gratis-tjänsten Spotify är första bandet som dyker upp ett visst Pains. Nu ska vi väl inte påstå att Fanfarlo låter som Pains. Men det är indiepop, typ. Det räcker väl egentligen så. Mindre ös, dist och Smashing Pumpkins-producenter än i Pains. I övrigt ingen större skillnad. Indiepop, thats it.

6. Kebnekajse [S]
Här har jag faktiskt inte lyssnat. Någonting alls. Men som jag uppfattat det rör det sig om urgammal svensk progg (instrumental, bitvis?) som gör lite jubileum i sommar. Eller så kanske de bara allmänt firar att de har funnits längre än U2.

7. Les Savy Fav [US]
Bandnamnen talar sällan om var de kommer ifrån kan vi konstatera. Egyptrixx failade, Boards of Canada råkade vara från England och Jamaica är tydligen från Frankrike. Och när man iaf tycker att band som Saint-Etienne, Au Revoir Simone och: Les Savy Fav ska komma från baguette-staten så slår de också en på nosen. Hursomhelst så spelar Les Savy Fav ganska rak och enkel rockig indiepop med bitvis dansvänliga stunder, varken särskilt fransk eller på franska. Men en härlig blandning av pop och brötrock.
(Otroligt hur mycket strunt jag lyckades få med här.)

8. OFWGKTA [US]
Kan egentligen inte uttala mig något vidare om detta hiphop-kollektiv med jobbigare namn än Tinc. De är en jävla massa människor, från LA, hypeade som FAN just ju samt att deras spelningar tydligen ska vara mer som punk än hiphop. Känns som en bra livegrej.

9. Peter, Bjorn & John [S]
Svensk indiepop i sitt esse. Alla har väl hört Young Folks och eftersom jag inte lyssnar nämnvärt på PBJ låter jag bli att verka kunna något om dem. Det man kan säga är väl möjligen att dessa tre figurer förmodligen har ett finger med i varenda svensk indieskiva som spelats in.

10. Rainbow Arabia [US]
De är förvisso officiellt från The States, men här har iaf den ena arabisk bakgrund. Det hörs ibland. Korsa lite arabiskt (sånt som man tänker sig som arabiskt: akustiska gitarrer, konstiga trummor och minaretutrop) med europeisk/amerikansk ganska mörk electro. Någon hade tydligen jämfört dem med The Knife. Inte helt tokigt alls.

11. Raubtier [S]
Metal.

12. Witchery [S]
Här glömde Hultsfred skriva någon info-text. Jag har heller inte lagt någon energi på att hitta deras musik, och jag förutsätter att det Witchery som finns på spotify som släppte skivor på 70-talet inte är samma som detta. Men vem vet? Ni får väl chansa. Antingen blir ni positivt överaskade eller djupt besvikna när ni står där med lera upp till knäna för att se en konsert med ett band ni inte vet något om. Bara för att den där jävla ullegullen inte har någon koll.



Hur blev det med Crystal Castles då? De har inte släppts. Kommer de släppas? Jag vet inte. Jag tror det, men de finns inte kvar på CCs turné-lista längre. Enligt rykten var det tänkt att de skulle släppas efter att Dans Dakar (som påstod sig bokat CC exklusivt) ägt rum, för att på det sättet "upphäva" exklusiviteten. Nu råkade dock CC själva (vi får väl förmoda att det var deras manager/webansvarige/vapendragare dock) läcka ut informationen om Hultsfred-giget. Det som kan hända är:
  1. Allt går som planerat. Hultsfred låtsas som att informationen aldrig läckt och släpper CC efter Dans Dakar stängt portarna. Det vill säga efter Siesta-helgen.
  2. Dans Dakar kräver att Hultsfred ekonomiskt betalar bort exklusiviteten. Hultsfred gör detta och bandet kan släppas i princip närsomhelst.
  3. Dans Dakar kräver att Hultsfred betalar vilket Hultsfred inte alls är sugna på. Bokningen blir därför inte av och alla som peppade maximum inför ravet får besviket en ersättare i stil med något som är betydligt enklare att boka. Typ... The Sounds eller så.
Låt oss hoppas på alternativ 1 eller 2. Helst 2, så slipper man vara nervös.




Bob hund klara för Hultsfredsfestivalen. Inte lika utvecklingstörda som vissa tror.

Hate to say

ullegulle skrev:


Vem fick, ännu en gång, rätt?

Ska göra en ny affisch, återkommer.



FAN VAD FETT!

OMG!



Den här hittade vi i Stockholm. Inte i Dublin. I Stockholm. Men ta det lugnt nu, jag blev lika paff som ni. Vi köpte dock ingen. Vi köpte kebab istället.

CD-rea



Köpte lite skivor på cdwow. De har påskrea och hittar man gömda påskägg på deras sida får man rabattkuponger. Det gjorde jag, trots att jag inte tål ägg.

LSB21!


Sami i någon intervju från Roskilde 05?   Jenka på någon bild från Emmaboda 10?

Abbetabbe



Alltså, kan man ta den här killen seriöst?

RAAAK

Tänkte bara säga att Iggy Pop med band ryktas komma till festivalen med stort H. Och när vi ändå är inne på lite rockigare spekulationer tänkte jag lägga till Qotsa som potentiell head-sub-whatever-liner. De är nämligen lediga den helgen. Tänka sig.

Imorgon ska jag söka jobb.

Fyyyyyyyyyy

Jag gjorde en grym blandpartyskiva i lördags och så fanns det inga cd-skivor att bränna ut den på när jag var färdig. Inte mums.

LSB20!


Fredrik Wikingsson?     Någon från muppbandet The Drums?


Nej till fred&kärlek forever and ever!

Tyvärr måste jag motvilligt erkänna, även iår, att P&L lyckats få till en ganska fin lineup till sist. Jimmy Eat World, The Strokes, Deadmau5, M.I.A. och Lo-Fi-Fnk (som fortfarande inte är bokade till varken Emmaboda eller någon annan svensk, sjukt) är inga heltrista akter. Men iår ska jag inte dit. Jag är givetvis ganska sugen. Men det är inte värt det.

De kommer antagligen boka Foals också, nyligen klara till Roskilde. Det vore förbannat värdelöst. Men inte heller det kommer övertala mig. Här är en som stretar emot!

Det som skulle kunna få mig att trots dessa löften trilla dit är Radiohead, vilket inte alls känns troligt, ofta de har råd med fler headliners?, eller Does it Offend You, Yeah?. De senare skulle antagligen kunna bokas. Dock ganska oklart hur mycket de planerar att turnera i sommar. Förhoppningsvis vill de inte spela alls under P&L-helgen, framför allt inte i Sverige.


Jag kommer säkert jobba den veckan ändå.




Klart de inte vill spela i Sverige. Då hade de ju gjort loggan på svenska.

Blog Party

VÄRLDENS BÄSTA BAND ÄR TILLBAKA! ÅTMINSTONE SNART!



Fucking Ireland



Vi drack lite öl på Irland.

Förresten

IFK torskade premiären och Spurs torskade mot Real. Och Ronja säger att jag är en fisk.

Det är trist, men hör och häpna: Jag har skaffat ett jobb. Med andra ord har jag råd med förluster. Både hit och, så att säga, dit.

På lördag är det fest.



TAGGA DÅ!

Mitt första riktiga inlägg på flera veckor handlar om Madame Padam

Världens bästa Personal Jerka har tagit tag i sig och sitt liv och skaffat både arbete, företag, intresse och mening med livet. Stavningen: Madame Padam


Köp hennes kläder! Save Japan!




Ronja och Madeläjne har tagit alla bilder. Dock inte denna alldeles utomordentligt förträffliga från Hufvudstaden år 200.... 7?

RSS 2.0