U2 vs THE WOMBATS

Ni, mina bloggläsare, suger. När jag bad om era premumerationer hade jag en prenumerant, nu har jag två. Albins kräkblogg har ett 20-tal!!!!!1

Jag står inför världens dilemma. Emmaboda, som varit Sveriges svagaste festival hela året, släpper WOMBATS och helt plötsligt MÅSTE jag dit. Förutom att jag har dåligt med pengar, trots mitt sommarjobb, finns det en ganska betydande faktor som påverkar: Jag har biljett till U2 1 augusti, sista dagen av Emmabodafestivalen. Den/dom kan jag säkert få sålt, men är det värt det?

Hultan släppte en del häromdagen. Melody Club ska bli fint. Ludacris kan vara fett också. Min affisch uppdateras, kanske lägger upp den nya om det finns intresse, fast det finns det väl inte.

Min dreamfestival-affisch som jag lade upp för ett tag sedan borde ändras en aning. Inte ens Killers kommer upp till min kärlek till Wombats. Det enda som framkallar samma känslor är Bloc Party, som verkar dissa Sverige helt i sommar. Lika bra det, jag skulle inte ha råd att se dem.

Det är soligt ute, jag har konstiga kläder på mig och IFK briljerar, livet borde vara underbart. Ändå är det massor som ligger och skaver. Ikväll ska jag dricka öl.

PRENUMERERA!

Albin kommer med revolutionerande nyheter. Man kan prenumerera på bloggar genom något som verkar heta bloglovin.

Eftersom 78% av innehållet på min blogg handlar om att jag tror att ingen läser kan väl ALLA som känner att de besöker den mer än en gång i månaden gå in på bloglovin.se, sök på ullegulle under "bloggar", tryck på "prenumererea" eller nåt i den stilen.

Eventuellt kommer en länk senare.




VEM FAN VILL BO I ÖREBRO? 1-0!

This Picture

Lx klagade på att jag hade för lite bilder på blogget mitt. Ingen har väl heller lyckats undgå att samma Lx driver Sveriges mest poppis filmblogg, mao: killer LÄR JU ha koll. Därför ska jag lägga upp lite vackra bilder nu.



Vinklad-Martin och hans band underhåller de som väntar på att invigningen ska börja.

Bonusbilder:

1.Biljard är livet. 2.Dennis Lyxzén, släng dig i väggah.



Jag känner mig lite misslyckad. Jag har gjort fyra blogginlägg idag. Och jag har spelat PES typ hela dagen. Fast detta inlägget gjorde jag mest för att ha nåt att göra medans jag lyssnade på Depeche's nya. Den var helt okejbra för övrigt. Nu snurrar Klaxons.
Och som vanligt fick jag till min fyndiga låttitelsrubrik, denna gången tillägnad Placebo som jag som bekant ska se om Sirkka en månad.

GN

Fake Plastic Trees



Påhittade/oäkta plastträd

Vägfarare

JAG HAR VÄRLDENS SNYGGASTE SOLGSLASÖGON
OCH ELLA HAR VÄRLDENS MINSTA HANDLEDER!

The Boxer Rebellion

Hultan närmar sig med stormsteg som man så käckt brukar säga, och jag har hittat ett asabra engelskt indieband. Dom är rebelliska med Boxershorts ala Matt Tong, eventuellt med en digital-tv-boxer. Hur låter bandet? Som engelska indieband ska. Gitarrer, sömnig sång och riviga trumkomp!

Siesta närmar sig också och den stora frågan är: Kommer Tapper uthärda campinglivet?

I lördags var vi pausunderhållning på invigningen av nya Odenbastun. Pausen var lagd innan invigningen börjat för att spara på tiden som är så dyrbar. Diggi ljud och ljus mixade oss, samma killar som mixade mig och mina musiker på modevisningen när jag sjöng Vertigo utan text. Diggi ljud och ljus var lika dåliga som vanligt. Simon skulle gjort det istället...

Vi fick inte spela sista låten heller. Men Fake Plastic Trees är allt bra vacker. Kanske lägger upp ett klipp på YT från Ungdomens hus när vi kör den låten. Fan det blev syftningsfel där, jag kunde inte undvika det.

Affischer är kul, jag har gjort ännu en:


Efter dagens blogginlägg bör kanske Boxer Rebellion flyttas upp en nivå iofs.

Drawbacks!

1000 volt bjöd igår, helt otroligt, på tre bra band. Finns det så många i Fkp?
1. Chicks-bandet, som påminde litelite om Hästpojken, men var ganska mycket punkigare. Dom var bra, dom sjöng på svenska och trummisen trummade som en galning. Gitarrsolona går dock fett bort utan kompgitarr/mer genomtänkt arr. Ibland var det lite tanigt arrat.
2. Reinforcements (eller bara Reinforcemence?), med min bandkollega David i täten. Fantastiskt kul att se, sjukt bra för att vara första giget.
3. Drawbacks var sjukt bra. Så bra att jag köpte deras skiva och fick Ella att boka dem till Lokatt, hon var inte sen att hålla med heller för den delen.

Idag har jag köpt mina snygga snygglasögon!

Skrev jag förresten att Molotov Jive kommer till Siesta? Det gör dom, jag är glad.

Nu lyssnar jag på Hultans senaste engelskaindiebandsbandsläpp. Ett av de tre engelska verkar de inte riktigt veta var de kommer ifrån, det står [AU] på några ställen och [UK] på några. Och jag väntar fortfarande på den/de sista headlinersrnarna för Hult09. Det blir tydligen och förmodligen inte: Glasvegas, MGMT, NIN, Snow Patrol, Blur, Kanye, The Prodigy, Pixies, Eminem eller Lady Gaga. Bara så att ni vet. Queen kommer inte heller.

Krossa Bajen!

Musiknörd

Först: Bandsläpp idag. Litelite besvikelse. Men, förutom att SMK kommer bli asfett så var det många engelska indieband som jag inte kände till innan, de lär vara hur bra som helst. Det ena jämfördes med White Lies och Coldplay och ett annat med Muse och Editors, kan det bli fetare? (Editors är inte jättebra, men ändå)

Verkligen fattigt dock att YRAN av alla festivaler snodde åt sig Mew! Avgå!

Igår såg jag Hooligans-filmen, den var fin. There's our famous GSE!

Idag var jag på intagningsprov till Hjo folkis. Det var ganska tråkigt. Det enda jag gjorde var att vänta, minus ett spelprov som gick över på max 10min, två gehörsprov vilka båda gick ganska kasst, ett teoriprov där jag kände mig som en fisk på land och två konserter i ATRIET!
Jag vill nog inte gå där. Alla var såna där übermaxade musikermusiker som kunde all musikteori i hela världen och bara ville spela Bach. Jag vill inte spela Bach. Jag kommer nog inte ens in, lika bra det.


Ikväll är det k volt, jag ska dit.

Finns ÖIS?

3-0!

ÖIS finns inte, hörs inte, syns inte.
Jobbiga tjejer som klappar i otakt och röker non stop på en fotbollsmatch kanske borde tänka om. Rökning dödar liksom.
Roliga typer på tåg uppskattas. Vuxenpoäng, latte och BIG MAC!

Och på tal om big mac så drar jag upp ett trevligt Donken-citat ur tjuvlyssnat:
Ungefär:
"Onykter människa står länge och funderar över vad han ska ha inne på Donkan i random stad, till slut bestämmer han sig:
- Ett maxmål tack!
- Detta är McDonalds...
- Aha, då tar jag fyra McFlurry!"

Märkte ni alla kolon? Tre stycken, ett för varje IFK-mål ikväll! På torsdag tar vi rattfyllabackarna från söder!

Bandsläpp från Siesta och förmodligen/eventuellt/förhoppningsvis från Hultan imorgon!
Siesta blir grymt om Jocke fixar minibussen! (Det är inte han som ska fixa den, men ändå)



Grrr..........

Ett lag i Götet, gött det!

Idag skulle jag ha pluggat massor, men det var inte hur kul som helst så jag lät bli.

Istället har jag levt på hoppet. Jag hoppade studsmatta, sjukt vitsigt. Jag vann ett par glasögon men verkar få konkurens i det andra paret, på tisdag sitter jag klistrad, det vill jag lova. PJ suger på att hoppa, Ella är ännu sämre. Och mitt hår är färgat av dagens samhälle.

Imorgon tar vi ÖIS gräbbs!





Vad är väl en dag på balen?

Airport Disco

Idag ska jag plugga massor, det ska bli så jävla roligt!

Eftersom Krille hade sönder mina wayfarers häromveckan och jag tvingas gå runt i prickiga stekarglasögon så hänger jag dygnet runt på tradera och köper alla möjliga olika snygga glasögon. I massa färger. Jag har inte vunnit några än.

Albin: Jet känns otroligt o-franska. Och givetvis ska det stå SE bakom de svenska, det är ju en svensk festival som bokat alla dedär utländska banden. Och jag fattar inte hur du kan veta att FR är en engelsk förkortning heller.

Nejnejnej. Felet är givetvis att Athlete kommer från UK och inte från US.




Och det jag skrev i första meningen stämde bara delvis.

Fuckhome?



Här kommer affischen till den omtalade Fuckhome festival som Simons mamma anordnar.

Kan någon hitta det enda som inte stämmer på den? (Bortse ifrån att ni tycker det är fel band, att de inte står i "storleksordning" och att det faltiskt inte är Fuckhomes affisch)

Twilight Omens

Ibland är det helg. Då kan man blogga och äta chips.

English Summer Rain

Jag har fixat sommarjobb och jag ska till Hultsfred!!!

Och jag ska säkert till Way out West också, dock inte P&L, Roskilde eller Arvika. Eller Werchter som har sålt slut.

OCH: MGMT till Popaganda, jag är fett på!

Skolan är tråkig!

On

Idag har jag varit i Gällstad och shoppat loss. Inköpen är följande:

- Shorts, otroligt snygga.
- Underkläder, otroligt spaceiga.
- Skor, otroligt blanka.
- Kofta, otroligt basic.
- T-shirt, otroligt "köp-pga-priset"

Dom spelade bra musik på Lager.

Like a Landslide

Idag har jag bränt ytterligare 3 blandskivor. De fick heta följande: Fettbra skivjävel, Skostirra och Alla heter Kele i London.

Jag har onödigt bra koll på vilka band som ska till vilka festivaler. Hoppas på feta bokningar från Hultsfred och Siesta kommande vecka.

Alla skivor jag köpte häromdagen är kaninbra. Fast den ena Suede-skivan var ganska trist, men jag jämför den för mycket med Coming up.

Jag älskar TINC.

Battle For the Sun

Placebo-singeln växer. Siesta blir grymt. Placebo krockar inte med TINC!

Jag var i Göteborg idag. Med Ella. Och Mikka. Jag köpte skosnören. Jag är fattig.

Vi hade klassfest häromdagen, det har jag väl inte skrivit om? Det var ganska bra, bättre än sist liksom. Tapper var med på våran förfest, ännu en gång nykter utan att någon för den sakens skull kände av det. Albin hade otroliga problem med att vår klass inte fattade vinken med MSTRKRFT och Justice och all annan svår elektro han ville spela.
Sen dansade vi på Nouveau och jag blev skettfull, Hannes bjöd mig på öl. (Jajajajajajaja, jag vet att det är töntigt att skriva hur full man blev. Men så är jag lite töntig också. Pga denna meningen om inte annat). Jocke ägde dansgolvet. DJ-killarna vägrade spela HS, jävla nötter. Albin blev också skettfull. Han spydde ner Ellas soffa i sömnen. Ella väckte mig och bad mig ta hand om min vän. "Äsch, jag sover och är full" sa jag och somnade om.
PJ var sjuk.

Jag är fett pepp på Hultan, White Lies verkar kaninbra live! Och jag har spelat mer Killers än på ett halvår eller nåt.

You've got blood on your hand and I know it's mine, I just need more time

RSS 2.0