The Offspring till P&L?

Ullegulle tar upp kampen ordentligt. Men istället för töntiga rykten med någon slags substans bakom erbjuder jag spekulationer byggda på onödigt bra gissnings- och slutledningsförmåga. Och alldeles för lite självdistans (?).

Därför ger jag er nu "ryktet", som inte alls är något rykte, möjligen förrän nu då, nNämligen att The Offspring känns som en P&L-bokning ut i fingerspetsarna. Kom ihåg vem som sa det först.

Varför The Kooks INTE ska bokas

Northside, den danska Scorpio-festivalen ni vet, har släppt The Kooks. Risken är därmed överhängande stor att Hultan gör detsamma (Justice, Noah och Stone Roses är alla tre bokade till båda festivalerna so far). Här kommer 10 anledningar till varför Hultsfred absolut inte ska boka The Kooks.

  • Dom är skittråkiga och har varit det sedan typ... 2007.
  • Dom är hutlöst dåliga live.
  • Dom har spelat i Sverige de senaste två åren, på P&L och Siesta.
  • Känns knappast som att dom kommer locka speciellt mycket folk, av bla den anledningen.
  • Det är verkligen inget band som passar in i Hultans nisch.
  • Dom kommer kosta en massamassa onödiga pengar som skulle kunna läggas på tex Bloc Party eller Franz, som antagligen är i ungefär samma storleksklass.
  • Medelåldern på årets festivals besökare kommer sjunka rejält mot årets.
  • En massa jobbiga popflickor kommer skrika att Luke är snyggast i världen när han inte alls är det.
  • Mångamånga Hultsfred-fantaster kommer sätta sig strängt emot bokningen och deras pepp-grad kommer påverkas negativt. Det gäller inte bara mig, jag lovar.
  • Folk kommer kunna använda den bokningen som motargument när jag förklarar att P&L bara bokar passé band som spelar i Sverige varje år.

GTAIV



Nu har han väl ändå tappat greppet tänker ni kanske nu? En prntscrn från GTA?

Kanske. Men, denna flygplats delar namn med ett trevligt litet gött indieband jag trillade över för några månader sedan. Francis International Airport heter det, och bör således vara relativt nyskapat eftersom GTA IV, där flygplatsen finns med, inte funnits så hiskans länge.

Bandet finns det inte så mycket att säga om. Relativt välproducerad ganska vanlig indiepoprock med gitarrer, någon slags mix av de här stora Arcade Fire, Interpol och Death Cab typ, fast mindre då. Ibland får jag lite den där "nu drog det igång lite"-känslan, och att trummorna är välspelade och räddar bandet från att vara alltför grått.

Men vad jag vill hylla är ju givetvis främst bandnamnet.


Tänkte ta det lite lugnt med musiktipsen (oh no!) närmaste veckorna eftersom jag måste slita ut mig totalt med en jävla best of the year-album-lista. Francis kommer dock inte komma med, troligtvis mest för att den skivan (påstår spottan) släpptes 2010.

Världsmästarna!!!

Idag, just idag, beställde jag den löjligt obskyra Silent Alarm-boken.

Och samma dag, bara sådär, som ett tecken, så meddelar hjältarna att dom är tillbaka!

Fel av killen med kollen höhöhöh

Tänk att dom gjorde det i alla fall! När jag så övertygande och idiotsäkert kastar bort alla spekulationer och förhoppningar och mer eller mindre annonserar att det är klart med det västkustska alternativet.

Och så går Hultsfred och bokar dom ändå.

The Stone Roses

RSS 2.0