Aftongalan

Jag tittar på Grammis-galan på Aftonbladets web-tv. Det är riktigt pinsamt dåligt. Ingenting fungerar som det ska och alla som presenterar är jättetöntiga och har inget vettigt alls att säga. De få banden som spelar emellanåt får ingen presentation (inte ens en digital banderoll med bandnamnet). Programledarens mick hörs ibland när hon inte är med i "showen". Ibland blir det tyst i typ 10 sekunder innan nästa moment kommer igång. Intervjuerna som gör i någon slags backstage sköts av någon tönt som ställer antingen dumma eller förutsägbara frågor (som också blir dumma) och ger ett allmänt oproffsigt och framför allt larvigt och iq-befriat intryck. Precis vad man kan förvänta sig från Aftonbladet.

Vissa saker var bra. Ebbot var rolig, trots att jag inte fattade någonsin av vad han försökte säga. Kent var med i en ganska trevlig intervju där Martin mer eller mindre idiotförklarade intervju-muppen. Det roligaste med den intervjun var dock att Jocke verkade full (han kan mycket väl inte ha varit det), han sa nästan ingenting och shoegazeade nästan hela tiden för att vid ett eller två tillfällen skratta ett typiskt fyllefniss och typ upprepa eller hålla med om det Martin/Markus/Sami sa. Teddybears med björnarna på huvudena som trängdes på en liten yta och dessutom med nåt band som vann nåt pris. Hives-Pelle i sin vanliga dryghetskostym fast med lite mer ödmjukhet (faktiskt).

Om priserna finns det inte så mycket att säga. Kassa nomineringar. Amanda Jensen förtjänade inte TVÅ priser, om ens ett. Thåström var värdig vinnare av det han vann. Winnerbäck vann lite för mycket som vanligt. Kent vann årets rock, Röd känns inte så rockig? Det gör förvisso inte [ingenting] eller de andra nomineringarna heller. Dance with somebody är möjligen årets dåliga låt. Promoe fick pris som årets hiphop/klubb, mycket välförtjänt! Den kategorin är ju för övrigt helsämst. Och jag fattar inte varför de nominerar band som årets artister. Hur svårt kan det vara att ha en årets grupp-kategori? Jerry Williams kan man verkligen skratta åt.

P3 Guld var bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0