PL11

Nu ska jag festivalnörda mig. Vet ni vilka som kommer headlina P&L nästa år? Jag vet:

1. The Who
08 hade de Sex Pistols och inför nästa år gör Who nån slags reunion-turné. Det finns väl ingen som på allvar tror att P&L inte skulle försöka boka en sådan bred och klassisk akt?

2. Kings of Leon
Kommer inte riktigt vara lika stora och hypeade som sommaren 09 när Hultan tog dem, men de kommer bokas och folk kommer säga att det är den fetaste festivalbokningen i Sveriges historia, som vanligt.

3. R.E.M
Släpper snart nytt album och även om jag inte har koll på om de kommer turnera så känns det som en given bokning. Bred (de är ju både indie, rock, punk, pop och typ... fräcka - kommer PL tänka) och stor, fast ändå lite creddig. Men än dock jävligt ointressant och avdankad.

4. Bon Jovi
Skulle det falla på något så vore det väl om Sweden Rock snodde åt sig dem. Eller någon av de andra 2k svenska haaaaaaardraaaaaaaaaaaakfäztivalz!

5. Aerosmith
Sw Rocks headliner förra året (tillsammans med GnR och Slajjer givetvis), men vem har sagt att PL är intresserade av något aktuellt?

6. M.I.A.
Ännu en bokning som headlinade en svensk förra året, men här måste ju PL ha något som inte är gubbrock, utan lite creddigt och indie, fast ändå mainstreamstort och megakänt. Trots att pitchfork kommer ha tröttnat på XXXO vid det laget.

7. Band of Horses
Folkkära och omtyckta av alla, plus att de spelar i Sverige typ hela tiden. Inget wildcard precis va?

8. Håkan Hellström
Behövs motivering ens?

9. Lars Winnerbäck
Läs ovan.

10. Glasvegas
Uppföljaren till en av senare 00-talets största hyper kommer i vår typ. Den kommer inte vara i närheten av lika bra som debuten och många kommer skriva ner den ordentligt. Men PL-besökarna har ju hört dendär goa Geraldine, den är fet, dem går vi och ser!

11. MGMT
Samma förklaring som till Glasvegas typ. Bara att byta ut Geraldine mot Kids.

12. Radiohead
Det behövs ju en riktigt stor indiebokning också. Egentligen känns det inte speciellt troligt, men just därför kommer det hända. Om inte annat för att reta mig.



Andra troliga lite mindre bokningar:
Mando Diao - hehe
Marina & The Diamonds - Emmaboda har haft dem, WoW har haft dem. Men nu har de/hon ju lite hits på radion som går hem hos de flesta!
Death Cab for Cutie - Borde väl egentligen platsa bland headlinarna, men iaf. Stor indiebokning som tilltalar både svåra och o-svåra.
Hard-FI - PL gillar ju engelsk indiepoprock så varför inte?
We Are Scientists - Ovanstående förklaring.
Johnossi - Ett av årets stora svenska genombrott som turnerat precis överallt i ett år. Orkar de nästa sommar också är det ett säkert kort.
Jimmy Eat World - Ännu ett band de bokar för att göra mig pissed.
La Roux - Spelade WoW, nu är det dags för stora massan.
The Script - Känns typiskt PL, allmänt. Enda frågetecknet är väl att de inte spelat i Sverige innan. Iaf inte på festival.
Two Door Cinema Club - Här passar vi på att locka alla som ville sett dem på Hultan.
The Wombats - Klart de måste jävlas med mig maximum.



Kom ihåg var ni läste det först.

Kommentarer
Postat av: Anonym

så jäkla bra

2010-11-08 @ 22:19:26
Postat av: Elliebellie

Låter som en massa gnäll från din sida. är det inte en fin line-up så säg.

2010-11-16 @ 19:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0