Malmöfestivalens fem bästa

5. The Pains of Beeing Pure at Heart
Trots en något lam spelning kan jag inte låta bli att bli lite glad när jag tänker på hur roligt det är med så här superpretentiös shoegaze-indiepop. Framför allt när Kid eller vad han heter är den enda i bandet som verkligen lever upp till shoegazeandet.

4. Shout out Louds
Det var bättre på P&L. Det var antagligen bättre på Arvika också, trots att vi missade det mesta av dem då. Men det var ändå fint. Låtlistan var lite omkastad, det mesta till det sämre kan jag tycka. Men det var ändå fint. Höjdpunkten var antagligen svenska versionen av Is there a ghost. Eller Impossible.

3. Band of Horses
En spelning brukar ofta bli bättre, eller iaf trevligare, om bandet uppriktigt verkar älska att stå på scenen. Det gjorde hästbandet. Och visst var det väldigt fint och till och med mer än så ibland. Dock kan jag tycka att det blev lite halvplatt också. Jag menar... hur skulle de kunna misslyckas med en sådan låtarsenal och ett femsiffrigt tals publik?

2. This is head
Och vi kan återigen konstatera att Hövvet är ett fantastiskt liveband.

1. Teddybears
Det finns ingen bättre livespelning att tillgå i Sverige år 2010. Showen som bandet ger är sjukt snygg, men samtidigt så sjukt oseriöst rolig. Efter att ryktet om att björnarna använder stand-ins på spelningarna (vilket jag fortfarande tvivlar starkt på) har jag blivit mer och mer tveksam till bandet. Men under spelningen kom jag om och om fram till att de får skylla sig själva. Om de nu inte är med och genomför världens bästa livegig så är det deras problem, och jag tycker synd om dem. Jag tycker att det är lika bra för det. Jag älskar spelningen. Ingenting kan ändra på det.
Bäst: Automatic Lover, Little Stereo och givetvis Punkrocker.


Kommentarer
Postat av: albin

Nu känns det ju lite fånigt att jag försvarar pains för femtioelfte gången, men ja, superpretntiösa är de väl knappast? De är ju rena rama lustigkurrarna om man jämför med typ radio dept (som ju känns som en vettig jämförelse)

2010-09-08 @ 17:08:22
URL: http://grekernaanfaller.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0