This Modern Glitch

Det har gått en evighet sedan världens bästa Våmbater släppte sin debutskiva. Många gånger har det sagts att uppföljaren är på g, att grabbarna är i studion, att den planeras släppas snart och att den är helt klar, typ. Men släppts har den inte gjort. Snarare o-släppts. När de flyttade sin vårturné, först bara i Norge men sedan även i övriga Europa och UK, var motiveringen "vi vill hinna släppa albumet innan turnén". Jag och Ronja ser dem i Dublin 20 mars och i Sthlm 29 mars. Albumet släpps (iaf vad de har sagt nu...) 25 april. Det är, enligt min kalender, ganska lång tid efter turnén både börjat och slutat. Hur tänkte de där?

Jo, de ville hinna släppa så många videor, singlar, b-sidor och gratislåtar som möjligt. Det är nämligen vad de gjort. Här kommer en lista på låtar som släppts sedan debutskivan 2007.

1. Is this Christmas?
Jullåt som släpptes julen 08, tror jag.

2. My Circuitbord City
Släpptes sommaren 2009 vill jag minnas. Inga konstigheter egentligen, men de sa att den eventuellt skulle hamna på kommande albumet (vilket den inte kommer nu, såklart). Då fick man ju för sig att en skiva var någorlunda på gång. Det var den också och släpps bara två år senare.

3. Tokyo (Vampires & Wolves)
Första singeln från albumet This Modern Glitch, och släpptes i september/oktober 2010. Alltså mer än ett halvår innan albumet kommer komma ut. På EP'n fanns även fyra remixer av låten.

4. Jump Into The Fog
Annonserades som gratislåt från början, verkade alltså inte bli en singel utan bara ett smakprov från kommande skivan. Så småningom kom det dock fram att den skulle släppas som singel ändå. Och dessutom spelades en video in, samtidigt som en video till låten Techno Fan spelades in. En låt som sas bli nästa singel.

5. Techno Fan
Jag vet inte om jag har letat dåligt bara, men jag har fortfarande inte hittat Techno Fan någonstans. Inte att ladda ner, inte att köpa på varken iTunes, Spotify, på random musikhandel eller på Wombats egna webshop (där alla andra singlar finns). Men detta är tydligen en låt som släppts iaf. Och det finns en video som jag heller aldrig sett. Det enda jag hittat är en behind-the-scenes-film från skapandet av musikvideon. Kan tycka att den tappar sin poäng om själva videon inte finns att se på någonstans. Och finns den så har de fan gömt den bra. I detta skedet tror man ju ändå att Techno Fan kommer bli nästa singel iaf. Icke sa Nickzor.

6. Anti-D
För någon vecka sedan kom nyheten om att en ny video skulle premiärvisas på Wombats hemsida, för medlemmar i fancluben Team Wombat. Dock inte tidigare nämnda Techno Fan, utan en tidigare, iaf för mig, helt okänd titel: Anti-D. Videon släpptes idag tillsammans med skivomslaget som kommer nedanför sen. De annonserar även att albumet kommer 25 april. Dock fortfarande ingen info om Techno Fan.

7. Addicted to the Cure
B-sida till singeln Jump into the Fog, som även av någon anledning släpptes som gratislåt ett tag efter singelsläppet.

8. How I Miss Sally Bray
B-sida till Jump into the Fog

9. Valentine
Samma som ovan.


Är det någon som får någon som helst ordning på detta? Vad fan sysslar de med? Okej att bandet kryddar konstant, men vad sysslar deras info-ansvariga med? Skivbolaget? Jag fattarnte.

Gaffa har tydligen fått lyssna på albumet dock, de har nämligen recenserat det (och då får man ju hoppas att de hört det först). Detta tyder på att allt är färdiginspelat och klart. Men släppas? Nä, inte än.


Så här ser iaf omslaget ut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0