GIGS

Så, hur var Cut Copy?

Cut Copy var såklart fantastiska. Känslan kom inte upp i Emmaboda-nivå, och låtlistan var något mer perfekt då. Men där Emmaboda mest kändes som ett stort dans-party fick vi i Malmö en bättre inblick i vilket fantastiskt liveband Cut Copy är, och vad som egentligen försigår på scenen. Det är inte något vanligt gammalt electropack. Det spelas på koklockor, trumpads, tamburiner, synthar, gitarrer, mixerbord och växlas mellan olika instrument hela tiden. Samtidigt hade bandet en mycket rockigare attityd än jag trott, detta märkte jag inte på Emmaboda. Framför allt gitarristen slet och slog med sin gitarr och var allmänt sådär rock-aggressiv. Sångaren hade fullt upp med att svettas.

Allting svängde, hela tiden, och många av de nya låtarna lät fantastiskt. Det bästa hittils iår (och första höhö). Alla som ska till Hultan kommer få en fin upplevelse på Pampas (?).

Men detta är bara början på en konsert-tight period. Om lite drygt en vecka ser jag The Wombats i motherfucking Dublin! Och en och en halv vecka efter det är det dags att se dem för fjärde gången i mitt liv. De kommer därmed ta förstaplaceringen i listan över utländska band jag sett flest gånger. Och efter våmbat-giget i Stockholm hoppas jag även kunna pressa in Mogwai på trädgårn i Gööööötet. Allt detta vet ni givetvis eftersom jag gjorde en "vårens konserter" för någon månad sedan. Men upprepning är alltid roligt. Fråga Mando Diao.

Idag när jag åkte tåget hem från Technotorp läste jag i min nyköpta Sonic om hela bob hunds karriär. Den var slående lik Kents på många sätt, framför allt det hårda festandet, och jag skrattade flera gånger. Framför allt blev jag fascinerad av att de verkligen lyckades skapa något. Allt verkade så rörigt. Och iår ska de släppa hela två album. Precis som Krunegård och Guns N'Roses gjorde.

När jag kom hem låg min nyköpta Mogwai-vinyl och väntade på mig. Välkommen hem kändes det som.

Festival
Visst såg alla att helt sjukt populära populärmusiksgruppen The Kooks (uttalas The Kicks) släpptes till Siesta i torsdags? Ett kanonsläpp tyckte de flesta. Inte jag. Dels för att jag är ganska trött på Kicks, och dels för att de var värdelösa på P&L förra året. Nej, torsdagens bästa bandsläpp blev utan tvekan Neon Indian till Emmabodis. Ska lyssna sönder min Psychic Chasms-LP nu.

Jag har upptäckt tre bra band idag.

Och Tottenham slog ut Zlatan i onsdags. Fantastiskt.

Kommentarer
Postat av: albin

Det hade varit roligare om du hade försökt pressa in Mogwai i trädgårn istället för på Trädgårn

2011-03-14 @ 20:01:02
URL: http://grekernaanfaller.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0