I'm nerding maximus

Ja, som rubriken lyder: Jag har letat reda på ett gäng band som verkar vara mer eller mindre möjliga bokningar för årets fetaste festival. Om ni undrar vilken det är så kan ni kolla in den sjukt snygga affischen nedanför. Eller fråga mig.

1. The Prodigy
Ryktet har florerat i några veckor utan något släpp. Men möjligt är det. Finland helgen innan, så de är både på turné och i, så att säga, krokarna. Frågan är 1. Blir det inte lite länge att hänga i Norden i en hel vecka? Och 2. Har Hultsfred råd? Saknas fortfarande lite för mycket datum för att kunna förutse ordentligt.

2. Death Cab for Cutie
Death Cab turnérar i (framför allt) UK hela våren fram till helgen innan Hultsfred. Det är vad som annonserats hittils. Drar de vidare på Europeisk sommarturné efteråt? Tänkbart. Och Hultan ligger bra till för en av deras första spelningar på en sådan.

3. The Chemical Brothers
Förutom att FKP Scorpio har bokat dem till flera av deras andra festivaler i Europa så känns det som en passande bokning för årets Hultsfred. Något äldre band och något äldre publik. Men: De spelar i Frankrike på ett av Hultans datum, orkar de hit innan/efter?

4. The Streets
Spelar på både Oxegen och T in the park där "vi" redan plockat Beady Eye och Primal Scream, och även på en Tjeckisk festival veckan innan. Men framför allt på tyska Melt! som är samma helg. Melt! har också bokat tex Cut Copy, Junior Boys och White Lies. Nämen: De spelar ju på Hultsfred! Då kan givetvis resten på den festivalen göra detsamma. Rent teoretiskt. Passande bokning, aktuell och antagligen inte för dyr. Sista Sverigespelningen någonsin borde väl locka? (För Streets lägger ner efter denna turnén)

5. Kele
Min favorit-Kele spelar på samma Tjeckiska festival som Streets och får mer än gärna komma och hälsa på oss. För er som inte tycker att hans solo är bra eller för den delen inte tycker att det skulle räcka att han bara var där och var: Han spelar ett hopkok av Bloc Party-låtar. Bland annat Flux. Så det så.

6. The Naked and Famous
Ja, faktiskt. Det finns en stor chans att stora hype-bandet intar Hultisch. Även de intar Melt!.

7. Jimmy Eat World
Tyvärr tror jag att JEW inte alls passar bland Hultsfreds band iår. Men de kör T och Oxegen, och är för tillfället lediga Hult-datumen. Dock lite för lite spelningar bokade för att man ska ha någon aning om var de tar vägen.

8. Deadmau5
Ledig de datumen och verkar omåttligt populär. Jag förstår inte varför, men han får gärna komma.

9. Crystal Castles
Jag vet, de kommer till Dans Dakar. Men det verkar fortfarande inte helt klart hurvida de är exklusiva eller inte. Det vore en kanonbokning, det tycker liksom även de som inte gillar CC.

10. Swedish House Mafia
Inte för att jag på något sätt är intresserad av detta superfenomenet. Men jag är som bekant intresserad av Hultsfred och dess överlevnad, vilken känns sjukt mer trolig med en bokning av SHM. De spelar Oxegen och skulle mycket väl kunna inta Hultsfred. Om de vill lägga de massiva pengarna förstås. För det krävs tydligen.


Övriga band som spelar tyska Melt! samma helg som Hultsfred som intresserar iaf mig:
Boys Noize, Calvin Harris, Crystal Fighters, Everything Everything, Gold Panda, Les Savy Fav, Little dragon, Metronomy, Monarchy och Proxy.

Vill även bara som hastigast nämna The Script och The National, för att liksom gardera mig och kunna peka hit och säga Hate to say I told you so om de skulle släppas.


Imorgon ser jag Cut Copy med min tjej. Vi ser fram emot detta. Trot eller ej.

Kommentarer
Postat av: albin

åh, national hoppas jag verkligen du får rätt i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-03-09 @ 18:16:00
URL: http://grekernaanfaller.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0