Inget Stone Roses till Småland?

Det finns bara två festivaler i Sverige som över huvud taget är tänkbara targets för nyligen återförenade legendariska bandet The Stone Roses. Siesta? Givetvis inte. Putte i Parken? Haha! P&L då? Nä, inte ens om man hade trott på stordåd och att P&L faktiskt skulle vilja råka boka något som känns aktuellt anno 2012 så går det inte ihop med deras turnéplan (som det verkar nu).
Då återstår, om man tar bort orealistiska hårdrocks- och (som Emmaboda själva kallade sig) mini-hippiefestivaler, bara två. Way out West och Hültsfred.
Visst skulle vi alla vilja att Hultan snodde Ian & Co framför ögonen på storebrorsan, men som det ser ut nu kommer det inte att hända. De första reunion-gigen kommer nämligen ske i Manchester (var annars?), och när de går av stapeln har Hultsfred 2012 redan passerat.
Alltså hamnar Stone Roses på Way out West. Vilket inte känns helt fel trots allt. Dessutom lär de själva bli överlyckliga. Jag menar både Pulp, Pavement och My Bloody Valentine har spelat tidigare år.
Låt oss bara hoppas, isf, att WoW inte sätter Stone Roses i typ Annedalskyrkan med förklaringen "det kommer bli en superintim och superhipstercreddigpitchfork-stämning för de 2,5% som kommer in!!!!".

Ett tredje alternativ är att de gör en icke-festivalspelning i exempelvis Hovet (ett rykte gick om Globen innan, herregud. Tagga ner dumma svenskar.).

Ett fjärde alternativ är att de inte korsar Sveriges gränser alls. Men hur kul är det att spekulera i?



Så, vad kommer Hultsfred med istället? Helt omöjligt att gissa. Dels med tanke på att det är såpass tidigt och få band har avslöjat om det öht blir någon turné i sommar. Men framför allt för att Hultsfred själva gett den fenomenala ledtråden "Ni kommer bli förvånade!". Då känns det som att det kan vara vad fan som helst. Så, typ Wolfgang Amadeus Mozart reunion tribute tolkat av Talking Heads? Varför inte.



Enligt fr har detta band och detta album MINST helgonförklarats i Storbritannien. Typ världens viktigaste band (efter Glasvegas förstås) och tidernas största återklassträff. Alright, ALL IN 2012.

Edit: Justice klara för FKP Scorpios danska festival Northside som helt sonika går av stapeln samma helg som Hultsfred. Känns det som att jag kommer få se fransmännen två gånger 2012?
Frågan är ju dock om det är Justice som är torsdagsheadlinern då, eller ett lite mindre subliner-släpp?

Bästa benämningen på området Hultsfred arrangerar på kommer från och med nu vara: "Folkerts Park".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0