P&L2012



Så här kommer P&L-affischen se ut nästa år.

Nä, det kommer den inte. Men vissa av dessa bör vara med. Varför? Därför:

Red Hot Chili Peppers
Är typ superstora och passar superbra in på P&L och är dessutom ganska passé med bara någon originalmedlem kvar. För dyra? Möjligen, men de verkar ju gilla att kräma på nuförtiden.

The Killers
Ofantligt oheta ända sedan 2009. Då spelade de på bästa festen. Nu kommer de spela på sämsta festen och 45k fjortonåringar kommer gasta efter Human. Den kommer inte att spelas två gånger på ren impuls.

Blink-182
Vet nästan inget om dem förutom att de spelar typiskt amerikansk skatepunk. Sånt gillar P&L. Sånt gillar deras besökare. Deras besökare gillar ju dessutom alla stora band, bra som dåliga. Här får de ett av det senare.

Swedish House Mafia
Cred till bokningen, även om det inte är överdrivet bra. Men iaf väldigt väldigt exklusivt. Har aldrig spelat tillsammans i Sverige. Redan förra sommaren ryktades det om en svensk festivalspelning. Det blev inte av, men blir det av i sommar känns det rimligt att P&L vinner dragkampen.

Franz Ferdinand
Franz är ett sånt band som egentligen är lite för bra för P&L. Men ibland sticker de ju upp med några sådana, antagligen bara för att de råkar vara tillgängliga just den helgen. Det kommer göra ont i mig om det slår in. Min Kapranos tillsammans med alla oäktingar till festivalare, usch.

Tiesto
Nu när de verkar insett storheten i elektronisk dansmusik passar ju "världens största dj" kanonbra in i startfältet. Dessutom bara ÄLSKAR de ju att boka band/artister som spelade på Way out West året innan.

Rise Against
Har en dunderhit som kommer locka massor av typiska P&L:are. Har spelat flera gånger i Sverige innan, nu vaknar seg-Borlänge till liv och slänger fram plånboken.

The Script
Skrev jag redan förra året. Slog inte in då. Vet inte om de hade släppt den dåliga uppföljaren då, men nu har de det. Den är kass och alla kommer bara vilja höra hiten från första skivan.

MGMT
Var också med på förra årets lista. Kids drar folk. Otroligt passé band.

Veronica Maggio
Behöver väl egentligen inte säga så mycket här, mer än att poängtera att det inte spelar någon som helst roll för P&L att hon spelade året innan.

Den svenska björnstammen
Ingen vildgissning heller. Det var en cool bokning när de spelade inomhus i ett knökfullt och genomsvettigt hotell-isch. Nu är Vart jag mig i världen vänder Spotifys mest spelade låt i Sverige och campingbesökare kommer vallfärda till scenen.

The View
Vet inte om The View räknas till engelsk indierock, men de brukar ju alltid ha med en drös sådana. Gärna de mest intetsägande av alla. Bingo!

Momford & Sons
Helt galet önskade. Endast en turnéplankrock kan hindra dem från att få spela inför en gigantisk publek som tipsat sina kompisar om lite "chill musik".

We Are Scientists
Ganska kul band egentligen och jag hade inte tackat nej till att se dem. Men de går in under indierock-delen. Utfyllnad liksom. Kommer också bara råka passa in i turnéschemat.

Adrian Lux
Från underground till världskändis skrev gaffa tror jag. Då hugger P&L direkt.

Two Door Cinema Club
Två år efter den planerade Sverigepremiären i Hultsfred och ett år efter Emmabodagiget som dödade Ronjas fot. Nu kommer de tillbaka med samma låtar för alla som inte hunnit upptäcka dem förrän nu.

Foster the People
Gjorde Sverigepremiär på Hultan. Ett år senare fattar P&L grejen. Folk kommer kalla bokningen för "fräsch" och Aftonbladet kallar Pumped up Kids för 2011 års indiepopdänga. Inga konstigheter.



Och så givetvis alla dessa oändliga skittråkiga svenska bokningarna som är med varje år och överallt på alla festivaler.

Vågar någon utmana mig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0