The Hunter

Visste ni att min favorit släppt en ny EP? Det har han. The Hunter heter den och den låter ganska mycket i stil med The Boxer, men ändå ganska mycket skillnad. Den känns både enklare och svårare, popigare och tyngre och mer och mindre Bloc Party.
Men framför allt så låter det väldigt väldigt mycket som att den kommer ut 2011.

Han har dragit ner tempot och dragut upp på melodierna. Inte lika mycket tunga beats och skrik-Kele-meningar. Vi känner igen rösten och sångmelodierna, men där Bloc Party har speciella gitarrer och en gudomlig trummare bakom har Kele ett betydligt mindre originellt elektroniskt sound bakom sig. Inte för att det nödvändigtvis blir sämre för det, det hade tex varit skittrist om EP'n lät precis som BP. Men jag kan tycka att den är aningen identitetslös. Det skulle kunna vara väldigt många andra band också. Eller electrohouseproducenter/artister. Sådana som översvämmar popmusiken. Som tur är så gör Kele sin grej väldigt mycket bättre än de flesta andra. Synd bara att han inte riktigt tog det ett steg till.

Jag kanske låter lite bitter nu, men jag har redan beställt EP-12"an och kommer säkerligen tycka mycket om den när den knackar på min dörr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0